Onze jeugdspeler Dave King speelt het komend jaar in de USA. Hij gaat studeren aan het Wartburg College in Waverly, Iowa. Wij zijn heel benieuwd welke ervaringen hij daar zal gaan opdoen in de Amerikaanse competitie. Of hij veel aan spelen zal toekomen is de vraag. Zelf weet hij dat ‘freshmen’ over het algemeen niet veel aan spelen toekomen: “Ik zal waarschijnlijk het eerste jaar weinig tot niet spelen omdat ik maar een “freshman” ben. Zo gaat het nou eenmaal. Maar goed, voor mijn positie (small forward) zijn er geloof ik twee seniors en 1 junior, dus als die seniors weg zijn komt er natuurlijk n plekje vrij. Ook al ben ik maar een Freshman volgend jaar, dat betekent niet dat ik er niet alles aan zal doen om die andere gasten daar even te laten zien wat er allemaal gebrouwd wordt bij BV Leiderdorp.” Dave, hartstikke veel succes in de USA en wij hopen natuurlijk veel van je te horen over je belevenissen daar!
Je kunt ook de website van het team van het Wartburg College bezoeken: http://www.go-knights.net/mbasketball/