Beste BVL-ers en ex-BVL-ers,
Vorige week bereikte ons een enorm verdrietig bericht. Elles Tisseur is op zondag 17 juli jl. na een kort ziekbed, overleden…. Zij mocht slechts 57 jaar worden…😢. Mede dankzij oud-teamgenoten en nog steeds vriendinnen Marieke van Heek, Hilda Filippo, Joke van Klaveren, Evelien Witte, Marion Hoeberichts, Jeanet Hendriksen en Caroline van der Salm is dit eerbetoon aan ‘onze’ dappere en lieve Elles tot standgekomen…
Zij vertellen:
‘Elles werd in 1980 lid, ze was eerst lid van Luba en ze kwam over naar Leiderdorp, gehuld in college sjalen en -schoenen, met 3 andere blonde meiden (onder wie Adé van der Plas)…. Ze vielen meteen in de smaak bij de jongens van BVL…
Trouwens de ouders van Elles waren (in eerste instantie) niet zo blij, ze hadden nl. net een geel Luba outfitje gekocht en moesten nu de rode outfit van BVL kopen 😉….Uiteraard draaiden ze snel bij 😊.
Elles kwam met haar vriendinnen terecht in het kadettenteam (toen de naam voor huidig U18), bij oa Joke van Klaveren, Jeanet Hendriksen en Marieke van Heek en we vormden al snel een hecht “vriendinnen voor het leven-team”.
Tijdens het seizoen ‘82/’83, werden we, als meisjes junioren o.l.v. Fred Hoeberichts, KAMPIOEN!! Elles was onze topscorer en schoot veel vanuit de bucket raak met haar bekende lay-up en hoekschotje. Bij de dames hebben we hele mooie jaren gekend met als hoogtepunt de promotie naar de promotiedivisie (in 1986/87) o.l.v. Ton Kallenberg.
Elles was een echte teamspeelster en leefde volgens het motto: ‘Zonder relatie, geen prestatie!’ El was onze topscorer en leek onvermoeibaar tijdens de wedstrijden en zo nam zij haar team mee in de strijd. Zijzelf was DE KONINGIN onder de basket; vechten voor elke rebound en score, flink uitdelend en incasserend (Ooit is tijdens een duel zelfs haar onderbroek gescheurd )! Ze had een enorme team spirit: ze bleef iedereen oppeppen, was fanatiek tijdens de wedstrijd en schopte erna veel lol in de kleedkamer, zelf met een big smile van oor-tot-oor.
Ook heeft Elles (samen met Marion Hoeberichts) vele jaren aan diverse jeugdteams training gegeven, met speelsters als Sabine Frans, Yvonne van der Kwaak, Reinilda Dernison, Vanessa de Roos en vele andere talenten. Ook hier leidde Elles haar meiden op middels een mooie combi van fanatiek (leren) basketballen en erna één en al gezellig samenzijn met elkaar!
Samen met Jeanet Hendriksen, Joke van Klaveren en René Paulides richtte Elles de jeugdcommissie op, met de playback show (met Elles als Zangeres Zonder Naam en Rob de Weerd als Lee Towers) en het BVL-kamp (incl. Vossenjacht) op Duinrell als hoogtepunten in 1983/84.
In deze tijd waren we veel in Op Dreef aanwezig om zelf te trainen, training te geven, wedstrijden te kijken en te spelen, te fluiten, te tafelen en erna aan de bar tot in de late uurtjes te blijven hangen en zo met elkaar herinneringen voor het leven te maken . Op Dreef was ons 2e thuis, net als voor zoveel leden van BVL, iedereen die deze tijd heeft meegemaakt heeft dit zo ervaren en is door deze periode gevormd tot wie hij of zij nu is!
Zoals eenieder weet heeft Elles ‘haar’ Ton (Paulides) hier leren kennen (en werd haar vriendin Adé haar schoonzus door de koppeling aan René Paulides).
Helaas is Elles tijdens een training zwaar geblesseerd geraakt aan haar knie, waardoor haar basketball carriere op hoog niveau tot een eind kwam…. Ze bleef nog jaren actief betrokken bij BVL, waarna ze even uit de kijker verdween….
Elles en Ton kregen toen hun 2 kinderen, Jelle en Yara, die uiteraard ook verliefd werden (en nog steeds zijn) op het spelletje! Elles en Ton moedigden hun kinderen altijd (misschien soms iets te) enthousiast aan, waren/zijn hun steun en toeverlaat en vormden samen met de andere (bekende) Paulidessen een hechte (basketball)familie. Echter in 2013 vierde BVL haar 40-jarig jubileum en daar schitterde Elles als coach met haar team bestaande uit o.a. Ton, Yara, Jelle, Peter en Hilda (die hierna een (ook) een BBAL-setje werden ;-))
1,5 jaar geleden begon het weer te kriebelen bij Elles en toen heeft zij het BVL Dames Walking Basketballteam opgericht met oa Hilda Filippo, Francien Bouhuis en Marieke van Heek. Van wandelen kwam niet veel terecht, o.l.v. Ria Bröring werd er wekelijks pittig getraind waarbij El al haar oude trucjes weer succesvol toepaste!‘
Op vrijdag 22 juli jl. is op een heel mooie (emotionele en indrukwekkende) wijze afscheid genomen van onze dappere en lieve Elles, middels een erehaag vol (ex)BVL-leden en een memorabele afscheidsdienst in de Dorpskerk van Leiderdorp. Voor vele (ex)BVL-leden heeft Elles een heel speciaal plekje in hun hart en zij waren dan ook in grote getalen aanwezig.
Wij wensen Ton, Jelle, Yara, haar moeder, familie en vrienden heel veel sterkte toe en zoals Ton de laatste woorden tijdens de dienst uitsprak: ‘’We laten je niet los lieve Elles, we gaan je anders (leren) vasthouden….‘’
Rust in vrede lieve Elles….en neem er eentje (of meer) op ons samen met andere mooie (ex)leden daarboven ….

Een sportieve, verdrietige en nostalgische groet,

mede namens vele (ex)(bestuurs- en team)leden en het huidig bestuur van BV Leiderdorp,
Simone van Meurs
(ik mocht ook ‘way back’ nog een paar wedstrijden meespelen en als jong (b)rookie “het vak leren” van Elles… )