De rijksoverheid heeft afgelopen dinsdagavond bekend gemaakt dat ter bestrijding van het snelgroeiende aantal coronabesmettingen ingrijpende maatregelen moeten worden genomen. Deze gaan op 14 oktober om 22.00 uur in. Voor ons betekent dit concreet dat er de komende 4 weken niet in competitieverband mag worden gespeeld. Alleen jeugd tot 18 jaar mag onderling blijven trainen en spelen bij de eigen vereniging. Over 2 weken zal worden beoordeeld of na deze periode van 4 weken nog verdere maatregelen genomen dienen te worden.

NOC*NSF en NBB werken op dit moment het protocol ‘Verantwoord Sporten’ bij, waarna de NBB ook de nieuwe versie van het Coronaprotocol Basketbalcompetities verspreidt. Aan de hand hiervan kijken we als bestuur wat wel mogelijk is. Besloten is dat, conform de regelgeving:

  • De wedstrijden voor de komende 4 weken (t/m weekend 7/8 november) zijn geschrapt;
  • De trainingen van de jeugdteams (tot de leeftijd van 18 jaar) gewoon blijven trainen;
  • De trainingen voor de andere teams en recreanten liggen tijdelijk stil.

We hopen met zijn allen dat we het basketball zo snel mogelijk weer kunnen hervatten.