Op zaterdag 11 januari trapten de jongens van de M22 het tweede deel van het seizoen af tegen de Blue Drakes. Het M22-team was redelijk uitgedund (Len, Stan, Max vT., Niels, Thijs Z. en Louis) en daarom was Thijs vW uit de M18 bereid gevonden om het team te ondersteunen. Dit bleek geen overbodige luxe, want Max raakte in Q1 geblesseerd aan z’n enkel en moest de wedstrijd staken. Al snel bleek dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden.

Naast het feit dat de tegenstander gewoon lekker speelde, was de passing en de afronding slorig. Gelukkig wist Stan met een aantal 3-punter de aansluiting met de tegenstander te houden. Na Q1 was de stand 12-14. In Q2 bleven onze jongens achter de feiten aanlopen. De scherpte ontbrak, vrije worpen werden gemist en in de dekking was men steeds een stap te laat. De zoneverdediging van de Blue Drakes was lastig te breken. Ondanks de inzet van Niels en Louis onder de basket lukte het nog niet. Gelukkig scoorde Thijs Z. ook 2 3-punter en kon het Q2 worden afgesloten met slechts een achterstand van 6 punten: 25-31. De coaches Bas en Boris probeerden de jongens weer op het goede spoor te zetten: scherper verdedigen, zuivere passing en snelheid in de aanval. Lijkt duidelijk. Toch?

Helaas bleek de uitvoering toch niet voldoende. De tegenstander was veel trefzekerder en maakte hun kansen af.  Ook nu bleek Stan een redder in nood: hij scoorde 3x een driepunter. Maar zelfs dat bleek onvoldoende. De stand na Q3 was 37-45.

Dan moest het maar in Q4 gebeuren. En dat gebeurde ook! Er werd meer gescoord Len en Thijs vdW kwamen beter in hun spel. Het team liep langzaam maar zeker in en de sportieve strijd werd steeds spannender. Gaat het lukken of niet? In de laatste minuten kwamen de tegenstanders bijna niet meer tot scoren en BVL wel. Met nog heel weinig tijd wist Niels de winnende bal te scoren. met 1 punt verschil werd gewonnen: 60-59.

Een sportieve en spannende wedstrijd: met dank aan de tegenstanders en de scheidsrechters. Er is nog wel werk aan de winkel voor het M22-team, maar de eerste punten zijn binnen.