We ontvingen het verdrietig bericht dat een van onze ereleden , Kitty Nieuwenburg-van der Meer, voor oudere BVL-ers beter bekend als Kitty van Rooijen, afgelopen woensdag 11 december 2019 op 71-jarige leeftijd is overleden.

De herinneringen aan haar zullen we bewaren en koesteren….

Zij was in de jaren 70  en 80 zeer actief in onze vereniging, die zoals jullie wellicht weten is opgericht in 1973. Zij beoefende dus zelf als 1 van de eerste dames deze mooie sport in onze oude vertrouwde sporthal “Op Dreef’ en was tevens vaak te zien als supporter bij de vele wedstrijden van ons steeds groter groeiende cluppie, waar ik zelf in 1985 lid ben geworden en onder andere haar heb leren kennen…. Natuurlijk was ze het meest te vinden langs de lijn tijdens de wedstrijden waarin haar eigen dochter, Barbara van Rooijen, speelde…. Altijd moedigde ze haar enthousiast aan!

Ook zat ze vaak op de overvolle legendarische uitschuifbare houten tribune kijkend naar de wedstrijden van het Heren-1-team, gecoacht door haar toenmalige man Hans van Rooijen (de vader van haar kinderen Dennis en Barbara).

Kitty was ook zeer actief als vrijwilliger en droeg haar steentje bij tijdens vele activiteiten van de club. Begin jaren 80 was ze redactielid van ons ouderwets gestencilde clubblad genaamd de BaVeLiOp, waarin zij, geholpen door andere actieve leden, ervoor zorgde dat wij een mooi gevuld clubblad op de mat kregen, vol met verslagen over de wedstrijden, jeugdkampen, mixtoernooien, internationale juniorentoernooien en natuurlijk de toen nog massaal bezochte ALV’s.

Er viel ook een duidelijk gat bij deze clubkrant (alleen maar de zaaltaken in de clubkrant van maart 1985) toen ze die taak verruilde voor een bestuurlijke taak, ze werd namelijk op de ALV van 15 december 1984 unaniem gekozen als secretaris. Ook deze taak vervulde ze een aantal jaar vol passie en energie en toen zij in 1990 afzwaaide als secretaris is zij ook volkomen terecht benoemd als erelid van BVL!

Ook na haar afscheid van BVL kwam ze nog trouw op de jubilea die we hebben gevierd met de club, zo ook was ze er nog op 16 juni 2018, toen we ons 45-jarig bestaan vierden en we samen met haar het glas hieven! Ze was toen reeds ziek en praatte moeizaam, echter haar ogen straalden nog als altijd!

Nu is zij niet meer onder ons en hebben haar dierbaren te weten: echtgenoot Piet, kinderen en echtgenoten Dennis & Merel, Barbara & Marcel en kleinkind Luuk, met verdriet en dankbaarheid afscheid moeten nemen.

De tekst in haar overlijdenskaart zegt alles over Kitty:
“Als je in de harten van zovelen een plaats hebt gekregen, dan is het leven rijk geweest.
Sterk, liefdevol, zorgzaam, spontaan en sportief. Zonder poespas. Dat is Kitty”

Een sportieve en nostalgische groet,
mede namens vele (oud-)leden en het huidig bestuur van BVL,

Simone van Meurs