Gezamenlijk hebben B.C. De Spotvogels, Leython-DC en BVL het initiatief genomen om samen met RCL, Sportfondsen Leiderdorp en de gemeente Leiderdorp, een rookvrije zone te creëren in het hele gebied voor de bar-ingang van de sporthal en tussen de hekken van RCL en de zij-ingang van de Bloemerd.

Naast de blauwe lijnen zijn er borden en tegels om rokende bezoekers te wijzen op deze rookvrije zone. Net buiten de grens komen er asbakken, in de hoop dat niet iedereen zijn peuk op de grond laat vallen als ze aan komen lopen met een sigaret in de mond of net buiten de zone hun sigaret opsteken. Er wordt niet formeel gehandhaafd want de rookvrije zone is geen officiële verbodsplek. Het idee is namelijk dat mensen elkaar wijzen op het rookvrije gebied. Een gezamenlijke verantwoordelijkheid! Want als we niks doen, is de volgende generatie ook niet rookvrij. Daarom is het belangrijk dat we in dit gebied rondom sporthal De Bloemerd en de sportvelden van RCL, met veel kinderen, toeschouwers en anderen, een rookvrije zone hebben. Jongeren zijn beïnvloedbaar, dus het is mooi dat dit gebied gekozen is om een rookvrije zone te openen. Zodat we met z’n allen – inderdaad – een schoner en beter sportklimaat scheppen! Op die manier dienen we niet alleen onze sporters, maar ook een breed-maatschappelijk belang. Samen op weg naar een rookvrije generatie!

Lees meer over het project Rookvrije Generatie.