Op deze zomerse zaterdag (24 sept) speelde BVL U12-2 een thuiswedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk. Een aantal gezichten herkenden we nog van de vorige voorjaarcompetitie: er zaten zeker een paar goede spelers bij, en de gedisciplineerde warming up maakte ook indruk. Dat gaat een flinke dobber voor de jongens van U12-2 worden, zo leek het. Ashraf was afwezig vandaag, maar met Finn uit X10-1 als onvermoeibare invaller kwamen we toch uit op 10 spelers.

Locomotief begon de wedstrijd aanmerkelijk overtuigender dan onze wolvenjongen. De eerste periode was overduidelijk voor Rijswijk: 0-6. Geen man overboord natuurlijk, maar voor de tweede periode moest er wel even wat fanatieker gespeeld gaan worden. En dat lukte de andere helft van het team uitstekend: 6-6.

Beide teams waren nu ‘los’ en behoorlijk aan elkaar gewaagd, het spel golfde heen en weer in een sportieve wedstrijd. De ruststand was 19-18 voor BVL.
Na de pauze begon het pas echt te lopen bij BVL, er werd slim en fanatiek verdedigd en uitstekend samengespeeld. Het regende scores, waaronder zelfs een paar driepunters. Locomotief, dat maar zeven spelers mee had genomen, begon vermoeid te raken , moest het afleggen op teamspel, doeltreffendheid en inzet. BVL nam binnen twee perioden een grote voorsprong, 38-26.
De laatste twee perioden zagen we de samenhang in het teamspel afnemen. Locomotief kreeg de kans iets terug te komen in de wedstrijd, maar bij beide baskets werden veel kansen gemist. De eindstand was uiteindelijk een mooie en verdiende 44-34 overwinning.

Levi, Nasr, Zidane, Noë, Cyril, Thijn, Yannick, Tom, Cinar, en niet te vergeten Finn, goed gespeeld jongens!! Het was mooi om te zien hoe jullie vandaag als een Team hebben samengespeeld, en zo deze wedstrijd wisten te winnen !! Superrrrrr

[img]/img/nieuws/X12-2.jpg[/img]