Beste BVL-coaches,

Het is weer tijd voor een clinic! Nadat we in de eerste helft van het seizoen teamtactiek hebben behandeld, gaan we ons deze keer richten op het trainen van fundamentals.

Dat gaan we doen op zaterdag 20 februari. De clinic begint om 12:30 uur in De Bloemerd en zal in totaal zo’n twee uur in beslag nemen

Deze keer nodigen we geen team uit om de oefeningen voor te doen, maar gaan de clinicdeelnemers zelf aan de slag. Geen betere methode om de stof eigen te maken dan het zelf te ondervinden.

Fundamentals, de basistechnieken van het basketbal. We bekijken de techniek van de dribbel, inclusief de starts en stops. Passen en vangen. Pivoteren en dan verder naar ingewikkelder technieken. We gaan ook in op veelgebruikte termen als balans, ritme en nawijzen.

Behalve iets om aantekeningen op te kunnen maken, vragen we jullie dus ook om je basketbalspullen mee te nemen. Uiteraard zijn coaches die wegens een blessure niet in actie kunnen komen ook meer dan welkom, maar het is wel prettig als er aardig wat actieve deelnemers zijn; dat maakt de oefeningen leuker en makkelijker.

Na afloop zal er uiteraard weer voldoende tijd zijn voor vragen die tijdens de clinic niet gesteld konden worden. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden, bijvoorbeeld de spelers/speelsters uit jullie groepen (zeker zij die in de toekomst ook training willen gaan geven), van harte welkom.

Tot zaterdag de 20e!

Ronald en Joris