BVL kan zijn eerste kampioenen van dit seizoen verwelkomen: Beide U18 teams zijn dit weekend kampioen geworden. De U18-1 wilde graag zijn laatste wedstrijd in stijl afsluiten, alleen wilde de tegenstander hier niet aan mee te werken: Zoebas kwam gewoon niet opdagen. Heel erg jammer, maar dit neemt niet weg dat de U18-1 ongeslagen kampioen is geworden, ook al leverde dat niet de regiomedailles en beker op.

De U18-2 moest tegelijkertijd spelen en daardoor vertrok de U18-2, enigszins verzwakt, naar de nummer 3: Dunkinn in Roelofsarendveen. Thuis hadden we met deze tegenstander weinig problemen gehad, dus … Ajjj dat bleek al snel anders; Dunkinn is in eigen huis sterk en wist al snel een 10-0 voorsprong te nemen, terwijl de U18-2 stukliep op de zone-verdediging. Pas in de 4e minuut wist BVL de ban te breken door het eerste bommetje te plaatsen, daarna ging het wel lopen bij BVL en aan het einde van de eerste periode stond het 13 – 14 , we stonden weer voor !

Hierna speelde BVL in de 2e periode “een draak van een kwart “: het lukte weer niet tegen de zone en Dunkinn wist via eenvoudige layups en rebounds te scoren en de leiding te nemen. Zwak was op dat moment de verdediging van BVL . De U18-2 gaf veel turnovers weg en we waren rijp om een pak slaag te krijgen, zo slecht verdedigden we, we konden aanvallend nog wel iets terugdoen maar bij rust stond het wel 32 – 24 !

Tijd om van taktiek te veranderen: eerst maar de verdediging aanscherpen en kijken of we de achterstand konden inlopen. Zo gezegd zo gedaan, we werden in de 3e periode fanatieker in de verdediging, Jaap en Okke stopten de guards en schutters af, terwijl Jeroen, Natenael en Najib “de bucket schoon veegden” en …. het werkte ! In de 4e minuut wisten we weer gelijk te komen :34 – 34 en het zelfvertrouwen van Dunkinn kreeg een gevoelige tik en daar profiteerden BVL van. Het zelfvertrouwen groeide bij BVL in de 4e periode en Najib wist met “zijn probeersel ?” een heuse “Najib-360-fingerrollof” Dunkinn de genadeslag te geven. BVL liep uit naar een 44 – 51 eindstand en het kampioenschap kon gevierd worden! Gefeliciteerd U18-2, prima gewerkt, er zijn nog 2 wedstrijden te gaan en die wil de U18-2 natuurlijk ook graag winnen, de smaak is te pakken !