Dit weekend moest er aangetreden worden tegen BS Leiden en daarom trok BVL in volle oorlogsterkte richting Leiden. BS Leiden is – normaal – een Angstgegner en zeker als we in de VijfmeiHEL mogen aantreden. De warming up was zeker niet goed en coaches vreesden het ergste, zeker toen vooraf bleek dat de U12-1 van BVL kopje onder ging tegen de U12-2’ers van BS Leiden. De vrees bleek echter ongegrond voor de U18-1.

In de eerste periode kon BS nog eventjes bijblijven (6-7 in de 4e periode), maar daarna was het gedaan met de spelers uit de Sleutelstad; Jelle, Vincent. Wessel. Puck, Burhan, Mathijs, Karim. Bo, Jeroen en Ihaab speelden in een hoog tempo en konden door blijven wisselen zonder dat het samenspel achteruit ging. Na de eerste periode stond het 8-22 en daarna gaf BS nog eventjes tegengas, zodat het met de rust toch “maar” 20 – 41 stond.

In de derde periode werd duidelijk dat BVL makkelijk bleef scoren, terwijl er geen press gespeeld hoefde te worden. Bo kon wat eerder de wedstrijd verlaten omdat de zege toen lang en breed binnen was, maar of we de 100 zouden halen na de derde periode: 31 – 69 ?

Het was pas in de 5e minuut van de periode dat BVL ging jagen op de 100. Aan de hand van een ontketende Jeroen die een 8-0 run de stand bracht op 35 – 98, kon Karim in de laatste minuut het 100ste punt voor het team aantekenen, waarna de scheidrechter kort daarop de wedstrijd af floot : 37 – 100, alweer de 8ste overwinning !

A.s. weekend kan het officieuze kampioenschap gevierd worden tegen CobraNova, als deze wedstrijd gewonnen wordt, is het team niet meer in te halen en kunnen de coaches onder de douche ! Mocht het de laatste wedstrijd ook nog winnen, dan is het zelfs ongeslagen kampioen en dat is zeker een geweldige prestatie te noemen.

[b]Scores: Jeroen (20), Ihaab (18), Karim (14), Bo (13), Wessel (8), Puck, Burhan, Mathijs (6), Vincent (5) en Jelle (4)[/b]