Zaterdag moesten zowel de U18-1 en U18-2 spelen. Een flinke aanslag op de lichamen dus omdat meerdere spelers 2 (of zelfs 3x !) wedstrijden moesten spelen. Daarnaast moesten door ziekte op het allerlaatste moment ook 2 U16-bankspelers voor de U18-2 worden opgeroepen en die jongens hadden ook al een wedstrijd in de benen !

De U18-1 met Jelle, Vincent, Wessel, Puck, Burhan, Mathijs, Karim, Bo, Jeroen en Ihaab ontmoette de nummer 2 in de poule: Cady, dit zou wel eens een lekkere pot kunnen worden, tegenstand zou nu toch wel eens een keer komen, zou je denken, maar de U18-1 steekt met kop en schouders boven de rest uit in deze klasse. Oké, we spelen dan wel met verlies van rechten als gevolg van het feit dat we voor 2 spelers geen U20 team beschikbaar hebbeen, maar als je die eruit haalt, hou je nog een team boordevol talent en ervaring over. U18-1 is echt een stuk verder dan alle tegenstanders en zou “eigenlijk” rayon moeten gaan spelen. Het werd dus een saai duel voor de echt basketball die hards, na het eerste kwart stond BVL al met 22-7 voor en dan kan je er toch wel vanuit gaan, dat deze wedstrijd niet verloren kon worden, het gas werd de volgende periodes opengetrokken en BVL dacht via 15-35 en 54-26 met 2 vingers in de neus de wedstrijd te winnen; dat laatste was toch een beetje een misrekening; Cady liet in kwart 4 zien toch ook wel te kunnen basketballen en mede door slordig spel van BVL- kon Cady enigszins terugkomen, waardoor de teller – na het eindsignaal – eindigde bij: 65-47. Toch nog een kleine kritische noot, ondanks deze ruime overwinnig. Ook vandaag weer een prima resultaat en BVL gaat fier aan kop in deze poule, alleen de angel is eruit in deze competitie, het gaat TE makkelijk en ontwikkeling lijkt daardoor stil te staan voor de U18-1, oppassen voor onderschatting dus coaches en verder kijken dan nu, want het team kan nog verder groeien. We gaan het (pas) meemaken op 7 maart, wanneer de U18-1 tegen het altijd lastige Cobranova mag aantreden.

[b]Scores: Bo (13), Karim (9), Mathijs en Jeroen (8),Puck, Jelle en Burhan (6), Ihaab (5) en Vincent (4)[/b]

Het “vreemdelingen legioen” van de U18-2: Soufjan, Karim, Jeroen, Najib, Okke, Ihaab, Niels en Gideon mocht na de vorige week verloren wedstrijd tegen BS Leiden, het blazoen weer opvijzelen tegen Forwodians. De eerste wedstrijd was eenvoudig gewonnen, dus zou dit ook een eenvoudige overwinning worden, toch ? Het leek er wel op, BVL sprintte weg van hun tegenstander en na een goede eerste periode van 17-5, leek ook dit een eenvoudige overwinning te worden, helaas … de tegenstander ging over in een zone verdediging en toen bleek dat de U18-2 nog niet voldoende ingespeeld is om dit soort situaties de baas te zijn, de goed genomen schoten vielen niet en er was te weinig beweging inside (voor de kenners) waardoor de zone van Forwodians in zijn opzet leek te slagen, ze kwamen gevaarlijk terug via 29-17 tot 33-32 en het werd zelfs een puntje-puntje wedstrijd in de 4e periode. Toch wist de U18-2 zich verder te vermannen en ging nog geconcentreerder spelen. Met prima spel in de 4e periode, waar de mengeling tussen nieuwelingen, routiniers en (jonge) talenten zich ging uitbetalen nu waren de schoten wel raak en pakten we veel rebounds (door kleine mannen !), hierdoor konden we weer van Forwodian weglopen en eindigden we met een verdiende 48 – 40 winst: klasse ! De U18-2 heeft nu de 2e plek in de poule in handen en omdat nummer 1: BS Leiden een team met verlies van rechten (VR) is, is het nu “virtueel” leider in deze klasse en dus gaat het voor de titel…. We zullen het zien of de resultaten goed blijven: vanaf 21 maart.

[b]Scores: Jeroen (15), Ihaab (14 en een gekneusde enkel), Karim (9), Gideon (4), Soufjan, Najib en Okke (2)[/b]