“Easy come easy go”, dat is zeker de slogan op dit moment voor zowel de U18-2 als U18-1. Tegenstanders worden eenvoudig opzij gezet, scores vallen eenvoudig, tegen een zone weten we steeds betere schotpercentages te brengen en het wordt helemaal een makkie als blijkt dat de tegenstander maar met vijf man verschijnt zoals dit weekend.

Oké, het blijft altijd oppassen voor onderschatting maar als je de statistieken bekijkt, moet er “gewoon” winst behaald worden met zo’n surplus aan individuele kwaliteit voor de brigades van het trio-coacheschap Peter, Wichard en Ramon.

De U18-1 trad dit weekend tegen de vijf van BV Krimpen aan zonder Puck en Vincent, maar wel met vaste krachten: Bo, Mathijs, Burhan, Jelle, Wessel, Karim en Ihaab en ook met Jeroen en Natenael uit de U18-2. In de eerste minuten leek er sprake van onderschatting, in de 4e minuut stond het nog pas 6-4, maar daarna was het gedaan voor de nummer 3 uit de competitie. BVL schakelde netjes naar zijn vijf (of zes ?) en in de overdrive werd het verschil snel opgebouwd. Via 24-6 en 32-8 rende BVL naar een ruststand van 56-14, de 100 was in zicht.

De 2e helft ging nog eenvoudiger, BV Krimpen probeerde dapper mee te doen en eerlijk is eerlijk: het samenspel van de vijf was beter verzorgd dan dat van BVL, maar erg tactisch pakte de coach van het tegenstander het niet aan; eerst beginnen met een mtm-verdediging en geen enkele time-out nemen gedurende de wedstrijd ??? Het zorgde voor een flinke uitputtingslag bij BV Krimpen in de 2e helft. Zonder een press te spelen en zelfs neigend naar “lui spel” tilde BVL via Jelle in de 5e minuut van de periode 4 de score van 99 naar 101, de target van Wichard was behaald en de wedstrijd eindigde in een 113-31 eindstand. Een prima prestatie en BVL is nog steeds ongeslagen in deze competitie !

“Wie kan BVL nog tegenhouden” is nu nog de vraag, nu zowel van de nummer 2 als 3 in de competitie beide keren vrij eenvoudig is gewonnen? Als het team zo blijf spelen zal dat denk ik ook niet meer gebeuren. BVL U18-1 is op dit moment te sterk voor deze klasse en dat was in een wedstrijd als vandaag te zien, beide teams leren helaas niets, de tegenstander staat niet op zo’n pak slaag te wachten en BVL kan zijn spel niet echt verbeteren door gebrek aan tegenstand en dat is wel jammer.

Daar is op dit moment niets aan te doen en we moeten ook maar eens lekker genieten van deze luxe positie. Duidelijk is: BVL heeft “een leuke club ballers” bijelkaar, die freewheelend de laatste wedstrijden kunnen gaan spelen, kampioen worden is officieel niet mogelijk, maar ongeslagen eerste worden is een hele mooie uitdaging. Volgende week wacht de wedstrijd tegen BS Leiden, normaal “uit altijd moeilijk”, maar of dat nu ook geldt… we zullen het zien !

[b]Scores Jeroen (25), Bo (24), Karim (14), Ihaab en Burhan (12), Mathijs en Natenael (8), Jelle (6) en Wessel (4)[/b]