De vraag was of in deze wedstrijd de 100 werd gehaald, de tegenstander staat onderaan en had alle wedstrijden ruimschoots verloren. Helaas waren er veel afzeggingen en moest de coach alle bellijnen activeren om genoeg spelers op de been te krijgen voor deze uitwedstrijd in Noordwijkerhout. Uiteindelijk kregen we een team in het veld, die het werk eenvoudig zou moeten klaren. Jammer was wel dat dit deze tegenstander juist een prima tegenstander was voor de afwezige, veelal onervaren spelers, helaas pindakaas.

De J18-2 ging vlot van start, de tegenstander werd goed vastgezet en schoten en scores onder het bord gingen er eenvoudig in, 6 – 28 na het eerste kwart.

In het 2e kwart ging het wat minder, de verdediging verslapte en de enige dame in deze mannenstrijd profiteerde hier prima van en ontdeed zich als een echte “Rose” in volle snelheid van haar tegenstander, wist “dreigende dakgoten” te voorkomen en werd uiteindelijk topscorer van haar team.

Maar ook bij de J18-2 speelde een speler met zijn hart: “Jaapie”, die liet zien heel wat in zijn mars te hebben voor de toekomst en prima samenspeelde, daar gaan we nog zeker leuke dingen van zien, wellicht iets voor ZZ ?

Via 12-47 werden -met wisselend succes – half/full court presses en een 1-3-1 door de J18-2 toegepast. Na 22-65 in het 3e kwart, werd in het 4e kwart de zweep erover heen gejaagd en stopte de teller bij het eindsignaal op 34 – 97. Net niet de 100 gehaald, wellicht hadden we toch teveel meelij met de tegenstander, alhoewel ook gezegd moest worden dat er heel veel layups door ons werden gemist, maar een kniesoor (als de coach) die hierop let. Er is weer een zege binnen, de 2e plaats is nu stevig in handen en we gaan kijken of we op 21 maart de zegekar kunnen voortduwen.