Beste BVL-coaches,

We gaan bijna aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Het leek ons goed om het voornemen om deze jaargang meer met de TC te doen, kracht bij te zetten door een coachesclinic te organiseren.

Dat willen we graag doen op zaterdag 29 augustus. De clinic begint om 11:30 uur in De Bloemerd en zal zo’n twee uur in beslag nemen

We behandelen dan de volgende onderwerpen:
• warming-up/loopvormen/core stability,
• team offense (met breakdown drills) en
• team defense (met breakdown drills).
Tijdens de clinic zullen we laten zien hoe deze zaken met de jongens U16 gaan trainen, maar voor elke leeftijdscategorie is het toepasbaar, misschien in aangepaste vorm. Ook dat zullen we uitleggen.

Jullie krijgen clinic notes, en het is tevens raadzaam om ook zelf iets mee te nemen waarop je aantekeningen kunt maken. Uiteraard kunnen er tijdens de clinic vragen gesteld worden, maar aangezien de tijd die we hebben in de sportzaal enigszins beperkt is, stellen we voor om lange gesprekken te bewaren voor na afloop in de kantine. Dan gaan we er nog eens rustig voor zitten, met dus voldoende gelegenheid voor verdere vragen/verdieping. Hopelijk mogen we alle coaches van de club begroeten, want ook al geef je training aan een veel jongere groep, is het altijd handig om te zien waar je naartoe kunt werken. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden, bijvoorbeeld de spelers/speelsters uit jullie groepen (zeker die spelers/speelsters die in de toekomst ook training willen gaan geven), van harte welkom.

Tot zaterdag de 29e!

Ronald en Joris