Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Forwodians op de planning voor Luke, Sam, Jelle, Maarten, Soufyan, Gideon Ellison en Wessel. Dylan de Ridder bleef helaas geblesseerd thuis. De coach deze wedstrijd was Carl.

Vooraf was de ranglijst bekeken en bleek dat de tegenstander op de laatste plaats stond. Dus … een makkie. Toch? Of zou bijv. onderschatting een rol kunnen gaan spelen in deze wedstrijd? Tijdens het warmspelen was al zichtbaar wat de verschillen zouden kunnen zijn: groot tegen minder groot / klein?

In de eerste kwart leken de “Wolves” meer tegen elkaar te spelen als tegen de tegenstander. Passes kwamen niet aan, aanwijzingen van coach werden onvoldoende ingevuld; de onderlinge irritatie groeide. En … de tegenstander speelde ondanks hun rol als underdog gewoon hun spel. Waren hierin een voorbeeld voor BVL. Ondanks dit alles werd het eerste kwart met een stand 2-17 afgesloten.

De 2e tien minuten gingen een aantal zaken beter lopen, maar de communicatie was nog niet optimaal. De vele snelle breaks werden onvoldoende verzilverd. Scherpte ontbrak nog. Onder de eigen basket werden gelukkig vele rebounds (door met name Maarten en Gideon) gewonnen. Dit alles leverde toch weer een positief puntensaldo op aan het eind van het 2e kwart. Ze gingen rusten met 13-41.

In de pauze waren kennelijk een aantal zaken (in de kleedkamer) recht gezet. Het team maakte een vliegende start en wisten in het 3e kwart 30 punten te maken. De passes kwamen beter aan, de snelle breaks werden verzilverd. Het team had weer plezier! Ook de verdediging stond beduidend beter. De tegenstander wist in dit kwart slechts 2 punten te maken. Eindstand 3e kwart: 15-71.

In de laatste kwart was het de kunst om de wedstrijd rustig uit te spelen. Makkelijk gezegd, maar in de uitvoering soms lastiger, zeker omdat de wedstrijd een gelopen race was. De “wolves” bleven er wel voor gaan.
Vrije worpen blijven een aandachtspunt: in de wedstrijd nog geen rendement van 40%! Aan beide kanten bleef men scoren. [b]De eindstand westrijd was 28-95.[/b]

Gefeliciteerd!!! De “wolves” hadden zich duidelijk herpakt na de matige start en weten waar ze aan moeten werken als ze tegen de toppers in de poule moeten spelen.

[b]Opvallend was de positieve houding en het leuke spel van de tegenstanders. Geen onvertogen woord en steeds blijven werken aan een leuke wedstrijd. Ze wisten van geen ophouden. Zeker ook de complimenten aan de jongens van Forwodians!!![/b]