De Heren recreanten speelden afgelopen weekend een recreantentoernooi in Zonhoven, België.
Hoewel de poule zorgvuldig was uitgekozen, bleken onze tegenstanders gemiddeld 20 jaar jonger.
Het mocht de pret en de inzet van de heren niet drukken en fanatiek begonnen we aan de eerste wedstrijd. De eerste helft konden we aardig meekomen, er werd echter vrij hard gespeeld. Nadat Michael met een gescheurde wenkbrouw naar de kant was en de tegenstander nog even aanzette werd de strijd verloren.
In de gezellige kantine was het vervolgens wachten geblazen op wedstrijd twee en Michael die in het naburige hospitaal werd dichtgenaaid.
Wedstrijd twee was nog wat steviger dan de eerste. Dat waren wij niet, maar de scheidsrechters wel gewend. We moesten leven en opboksen tegen de harde limburgers. Het partijtje werd dan ook roemloos verloren.
De neiging was groot om de wachttijd te bekorten met het nodige bier maar het verbod van de coach hield stand.
De laatste partij was aangenaam, een club mannen die net als wij wat minder fysiek basketbalden en er een leuk potje van wilden maken. Dat werd het ook, de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Met een ruim verschil wisten we te winnen, een mooie afsluiting van het toernooi.
Na de nodige biertjes vertrokken we naar het hotel in Hasselt alwaar we ons vermaakten met belgisch bier, lekker eten, dames op vrijgezellenparty en veel slap gepraat.
De volgende ochtend veel stijve spieren en gebutste lijven. Ramon had een wel erg dikke hand, bij nader onderzoek bleek er toch een scheurtje in het bot. Had tie gewoon mee doorgespeeld, de bikkel!
Eindconclusie: een geweldig weekend!

[img]/img/nieuws/20140510 Teamfoto Zonhoven.jpeg[/img]