Het team X10-2 is van de hatelijke nul af! Tijdens een meeslepende thuiswedstrijd werden de Forwodians (Voorhout) met 24-18 verslagen. Door de kinderen werd al weken uitgekeken naar deze wedstrijd omdat in de eerste helft van de competitie het beste resultaat werd behaald in de uitwedstrijd tegen de Forwodians; “slechts” 35-24 verlies. De kinderen hadden het idee dat er wel wat te halen viel tegen de tegenstander uit Voorhout en gezien de stijgende lijn van het spel was dat misschien niet eens onterecht. Vorige week tegen Jump, na de zoveelste nederlaag, was de teleurstelling groot omdat we een mooie voorsprong uit handen gaven. De kinderen wilden dit nu voor het oog van het thuispubliek rechtzetten.

In de eerste periode gaf Levi al snel het goede voorbeeld en hij zette Leiderdorp op een 2-0 voorsprong. De kinderen leken gelijk te krijgen maar de Forwodians dachten daar anders over en plaatsen daar een 12-0 run tegenover. De derde periode werd dus afgesloten met een 2-12 achterstand. Op dat moment verdienden de kinderen een groot compliment dat ze de moed niet opgaven. Mede door goed verdedigend werk van Femmie en Yannick werden de Forwodians in de 4e en 5e periode van scoren afgehouden en kon Leiderdorp een 10-0 run plaatsen. Stijn had in deze fase een belangrijke rol door in een korte tijd 6 punten te scoren. De spanning was volledig terug en het gejuich bij spelers en publiek was luid toen Anique Leiderdorp op een 16-14 voorsprong zette.
Waar het zelfvertrouwen bij Leiderdorp groeide, ebde dat bij de Forwodians langzaam weg. De tegenstander miste veel schoten en was Mert de baas in eigen bucket door veel verdedigende rebounds te pakken. De Forwodians leken nog even terug te komen maar in de 8e en laatste periode schoot Storm alle hoop voor de tegenstander weg door 24-18 op het scorebord te zetten. De slotminuten leken voorbij te kruipen. Gelukkig hebben we dan nog Cinar in ons team. Bij hem was de bal in veilige handen. Als kleinste speler van het veld beschermde hij de bal als een tijger zijn prooi en werd de tegenstander de kans ontnomen op onze helft te komen.

De ontlading was groot toen de buzzer afging. De eerste twee competitiepunten waren binnen maar het voelde als een kampioenschap! Naast felicitaties verdient het team een groot compliment voor hun doorzettingsvermogen, enthousiasme en goede samenspel van de laatste weken. De tips en tops van Melanie de Vos en Maarten Zilverentant tijdens de trainingen hebben dus vruchten afgeworpen!
Volgende week gaan we op bezoek bij de onbedreigde koploper uit Oegstgeest maar wat er de rest van de competitie ook gebeurt; deze overwinning pakken ze ons niet meer af!

Scores; Levi (8), Stijn (6), Anique en Mert (4) en Storm (2)

[img]/img/nieuws/u10-2-a.jpg[/img]

[img]/img/nieuws/u10-2-b.jpg[/img]