Na een eenvoudige winst van vorige week op Cobra Nova, stond er dit weekend een wedstrijd van een heel ander kaliber op het programma: die tegen Zoebas. Zoebas is dit seizoen een lastige tegenstander voor de U18 en de BVL spelers moesten geconcentreerd en goed voorbereid aan de wedstrijd moeten beginnen, anders zou het zeker niet lukken om te winnen. De chaotische warming-up zorgde er inderdaad voor dat de flow van BVL wegbleef en BVL verloor dan ook met 61 – 84.

Het noodlot begon misschien al op donderdagavond toen Luc tijdens de training zijn pink brak; weg was het centrale aanspeelpunt van de U18!

[img]/img/nieuws/gebroken pink luc.JPG[/img]

De warming-up van de U18 voor de wedstrijd verliep dramatisch, doordat andere wedstrijden uitliepen en alle spelers nog druk bezig waren met fluiten, timen en scoren, terwijl tegenstander Zoebas al lang en breed met de warming-up bezig was. Het gaf mij als coach het bekende voorgevoel: dit wordt niet de wedstrijd van de U18! En alsof de duivel ermee speelde: er verscheen ook maar 1 scheidsrechter! Wat een begin weer van de wedstrijd!

We kunnen het dan ook over de wedstrijd kort houden: We werden in de eerste periode overlopen door Zoebas: 4 – 21 en dus leek het al een mission impossible. Ondertussen was Carl bereid gevonden om als scheidsrechter in te vallen en floot op een voortreffelijke manier de wedstrijd (bedankt Carl !!) . Gesterkt hierdoor kreeg de U18 weer meer controle in zijn spel en wist het de 2e periode zelfs te winnen: 17 – 13 en daardoor werd de wedstrijdstand iets dragelijker : 21 – 34.

Maar de geboden tegenstand van BVL zijde was van korte duur, teveel spelers van de U18 waren vandaag niet in goede doen en dit keer waren de jongens van Zoebas dat op alle fronten wel, zij gooiden veel meer energie in hun spel en wonnen uiteindelijk de wedstrijd eenvoudig met 61 – 84 en dat mag rustig als “een pak slaag voor de U18” betiteld worden.

Jammer, we waren op de goede weg en deze wedstrijd hadden we gewoon kunnen winnen als …. Nou ja, laten we deze wedstrijd maar heel gauw vergeten en ons voorbereiden op de wedstrijd van volgende week tegen BS Leiden, dan verwacht ik toch een heel ander BVL op het basketbalveld ……

[b]Scores: Jeroen (28), Maarten (8), Karim (6), Mathijs, Vincent, Davy (4), Burhan (3) en Peppi & Kokkie (2)[/b]