Eindelijk kon ik eens een keer Churandy Martina citeren: “ik ben zo blij”, want dit weekend zag ik een flitsend BVL U18-1 spelen. Een U18-1, dat (figuurlijk) zijn tanden zette in zijn tegenstander en deze pas na 40 minuten zuivere speeltijd losliet. De U18-1 wist met 93-44 te winnen van Cobranova U18-1.

Zonder Davy en Maarten, maar wel met de youngsters Dirk en Abdul begon de U18 met 10 man aan de wedstrijd. Om het team meer uit zijn chill modus te krijgen, kreeg het team wat ren-je-rot opdrachten mee. Wat die opdrachten nu precies inhielden, wisten de spelers niet goed, maar toen de spelers zelf aangaven dat ze moe waren na een wissel, wist ik zeker dat ze hun taak goed hadden uitgevoerd, want dat was precies wat ik van ze vroeg: meer inzet, meer energie, meer spelplezier.

In het begin van de eerste periode ging alles nog niet volgens plan, het team had wat moeite met het spelen van de nieuwe tactiek, waardoor de tegenstander wist bij te blijven, maar na wat wissels, kwam BVL op stoom en liepen we weg van Cobranova. Ik werd al snel blijer want, ondanks het feit dat we de nieuwe tactiek nog niet echt goed hadden doorgenomen in de training, gingen we het wel steeds beter spelen, de tegenstander kwam er niet meer uit en raakte meer en meer in paniek; de spelers van BVL werden zelfs fanatiek, dit is wat ik als coach zocht: we kwamen in een geweldige flow, die we, ondanks de hoeveelheid energie die er ingestopt werd, verrassend genoeg, goed konden vasthouden; er stond een heel ander team in het veld dan een week geleden; alle spelers wilden en wisten te scoren, er werd verdedigd als Wolves en de honger naar de basket was heel groot.

Ook “Digros Dirk” deed prima mee en wist brutaal de enige bom van de wedstrijd te droppen. The air force: Mathijs, Luc maar met name “Abdul for President” kreeg veel complimenten voor hun goede spel inside. Vincent, die weer helemaal terug van weggeweest is en natuurlijk het zekerheidje in het team: Jeroen lieten zien heel slim (en mooi) te kunnen basketballen. Met de nodige enkel-brekers en een bijna (!) dunk van Jeroen, hadden zij het leeuwendeel van de punten. Toch wisten ook Burham, Karim, Jelle en Wessel hun puntjes te maken, vandaag was het hun dag, hun zelfvertrouwen groeide dus lieten ook zij mooie acties zien

Via 22-15, 25-6, 22-8 en 24-15 eindigde de wedstrijd in 93-44 en zijn de eerste punten binnen. OK, misschien was vandaag de tegenstander van een wat minder niveau, maar wat ik vandaag zag maakte mij heel erg blij; dit team kan dus ECHT WEL basketballen, als het maar wil !! Probeer die inzet vast te houden mannen, het maakt basketballen zoveel leuker, niet alleen voor de coach ….

[b]Scores: Jeroen (18), Mathijs en Vincent (17), Wessel (16), Dirk (9), Abdul (5), Burhan en Luc (4), Jelle (2) en Karim (1)[/b]