Afgelopen september is een nieuwe lichting van 7/8 jarige spelers/speelsters begonnen met basketballtraining bij BV Leiderdorp. Op zaterdag 30 november kregen zij de kans om mee te doen aan het Grote Zwarte Pietentoernooi in Vleuten. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden en is prima georganiseerd door Utrechtse verenigingen in samenwerking met de Dunkers Kids Club.

Een aantal spelers vond het nog een beetje eng om mee te doen aan een groot toernooi maar Sam, Anique, Femmie, Niels en Stein (v.l.n.r. op de foto met mascotte Dunker) kenden die angst niet (of nauwelijks). Zij konden niet wachten tot het moment van de eerste tipp-off van hun basketballcarrière. Jeroen Monckhorst (de vader van Sam en een oud-BVL-er!!!) was bereid gevonden om het team te coachen. Trainster Melanie kon helaas niet mee omdat ze zelf moest spelen.
Vrijdag op de training werden de laatste spelregels nog even doorgenomen zodat ze zaterdagochtend helemaal klaar waren om te starten.

Met de olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” reisde het team met een aantal ouders af naar Vleuten. Voor de klasse “onder 10” waren er drie poules van zes teams. Wij waren ingedeeld in een poule met BC Utrecht, Jump IJsselstein, ELBC, Eem 78 en BV Alphia. De wedstrijden werden afgewerkt in een 3 tegen 3 opstelling. De eerste wedstrijd op het programma was tegen BC Utrecht. Dat de tegenstander een stuk groter was, maakte (aanvankelijk) geen indruk. Brutaal werd bij de eerste schotpoging van BVL direct een voorsprong genomen. Blijkbaar was de tegenstander geschrokken want de voorsprong was van korte duur. BVL was even van slag waardoor het snel 12-2 werd. BVL herpakte zich en bepaalde eindstand op 12-6. De tweede wedstrijd begon nog beter dan de eerste. Al snel kwamen we op een 6-0 voorsprong. De trainer van de Jump IJsselstein vluchtte in een timeout en bracht zijn langste speler in en binnen no time keken we tegen een 6-8 achterstand aan. Een grote nederlaag leek in aantocht. BVL rechtte de rug en met veel werklust werden de aanvallen van de Jump IJsselstein gestopt. In de slotfase kwam zelfs de gelijkmaker. Eindstand 8-8. Het eerste punt was binnen en de eer van Leiderdorp gered. Na deze tweede wedstrijd namen de krachten af en de lengte van de tegenstanders toe. BVL zorgde nog wel voor de nodige scores maar waren onvoldoende om te voorkomen dat de laatste drie wedstrijden verloren gingen. Het team heeft echter wel laten zien dat ze enthousiast zijn, talent en werklust bezitten maar dat ze nog lengte en ervaring tekort komen maar daar wordt aan gewerkt. 🙂
Na het toernooi was er nog een clinic onder leiding van de Zwarte Pieten en werd er nog een groepsfoto van alle kinderen met de Sint als middelpunt gemaakt. Dat het positiespel snel is verbeterd, bleek uit het feit dat XU10-2 de mooiste plek op de foto wist te bemachtigen: naast de Sint!
En wat is een bezoek van de Sint zonder cadeautjes? De basketballen die de kinderen kregen om de clinic uit de voeren, mochten de kinderen behouden! Tijdens de prijsuitreiking kregen alle kinderen ook nog eens een pluche knuffel van de mascotte Dunker, een tot basketball versierde mandarijn en een basketball-sticker! Blij met alle cadeaus en trots op dat ene punt keerde het team tevreden weer terug naar Leiderdorp.
Sinds september hebben de kinderen al veel geleerd en maken grotere vorderingen dus willen ze naast Melanie ook Simone, Herbert en Wilbur bedanken voor leuke en leerzame trainingen!

Roy Nazloomian
(vader van Anique)
[img]/img/nieuws/laatsteaanwijzigingenJeroenkopie.JPG[/img]
[img]/img/nieuws/tegenEem78kopie.JPG[/img]
[img]/img/nieuws/teamfotometDunkerkopie.JPG[/img]
[img]/img/nieuws/balvooriederespelerkopie.jpg[/img]