[i]Wat een heerlijke pot was dat gisteren. In het hol van de Amerikaanse Leeuw een ultieme revanche pakken op de thuiswedstrijd is natuurlijk helemaal top.[/i]

Zondagmiddag ging J14-1 op bezoek bij het American School team van Cobranova. Julian sloot iets later aan bij de warming up, omdat hij eerst wat inspiratie om te winnen had opgedaan in een nabijgelegen stadion. De andere voorbereiding was nog het in het tape zetten van de duim van Simon, die enkele dagen eerder pas uit het gips was gekomen. Logisch dat hij deze slag niet wilde missen.

Meteen een goede start maakte duidelijk dat er voor onze mannen toch echt wel wat viel te halen. Strakke en snelle combinaties, goeie loopacties, met name ook zonder de bal, zorgden voor een mooie voorsprong. Echt uitbouwen lukte ook weer niet en de spanning bleef dan ook tot het einde aanwezig. Beide teams scoorden steeds in korte runs van 6 of 8 punten. Kijk maar naar de periode standen: 14-12, rust 26-28, 36-38.

In het 4e kwart pakte de thuisploeg zijn grootste voorsprong (50-43). Maar de Leiderdorpers pakten deze uitdaging volwassen en cool op door in het laatste kwartje een achterstand van 7 punten om te bouwen, via een 50-50 stand en de overwinning (52-55) binnen te slepen. Dat is echt een hele goeie teamprestatie. Iedereen heeft een steentje bijgedragen en met name het vertrouwen in elkaar is mooi om te zien. Veruit de beste wedstrijd van het seizoen en vol goede moed de laatste 2 potten in.

Volgens het sheet waren de punten als volgt verdeeld: Jelle 8, Julian 4, Luke 25, Jesse 10, Roeland 4, Simon -, Fabian 4, Len -.