Je ziet dat je team op de goede weg is, het toont in de afgelopen weken een stijgende lijn in hun spel maar toch blijven de overwinningen (nog) achterwege! Tot die ene zondag 8 december om half 6, als BVL U18 zijn laatste wedstrijd van 2013 speelt en alles wat ze willen laten zien, ook daadwerkelijk lukt: het werd een prachtige wedstrijd van de U18 met een prima overwinning op Zoebas: 74 – 49!

De eerste wedstrijd tegen Zoebas in Zoetermeer was het dieptepunt van dit seizoen voor de U18, we werden daar weggespeeld door een veel feller spelend Zoebas, terwijl wij in kwaliteit niet veel van ze verschilden. Gelukkig zorgde dit dieptepunt wel voor een ommekeer in het denken en doen van de U18 en – uitgerekend tegen Zoebas – liet de U18 zien wat ze nu als team in staat is.

Nu: in de thuiswedstrijd ging de strijd in de eerste periode gelijk op, Jeroen drukte al snel zijn stempel op de wedstrijd, door de eerste 4 vrije worpen raak te schieten, maar ook Jelle, Buhran, Luc en Mathijs lieten direct aan hun tegenstander merken dat er vandaag een heel ander team dan in Zoetermeer in het veld stond. Er werd gestreden voor elke bal en de U18 wilde dit zo lang mogelijk gaan volhouden. Tactisch zit dit team nu ook veel beter in elkaar; de goede balans tussen de ervaren en wat minder ervaren spelers zorgen voor een stabieler team. Het was dan ook geen verrassing (misschien wel voor Zoebas) dat BVL de eerste periode met 13-10 won, de eerst winstperiode was binnen!

In de uitwestrijd wist Zoebas in de 2e periode juist door te drukken, maar nu lukte dit Zoebas niet, BVL speelde beheerst en met overzicht en BVL begon steeds meer in zichzelf te geloven; er werd een versnelling bijgeschakeld en de rode brigade eindigde met een 25-19 ruststand, ook periode 2 werd dus gewonnen!

De derde periode, normaal één van de zwakkere periodes van BVL, werd één van de beste van BVL. Geconcentreerd en sterk verdedigend wachtte BVL haar kansen af en die kreeg ze; een 6-0 run (allen uit steals) gaf BVL vertrouwen en spelers als Davy profiteerden hiervan en steeg in spel boven zichzelf uit, maar dat gold ook voor Mathijs, Luc en Maarten, die veel belangrijke rebounds pakten door nu prima uit te boxen of naar de basket voor een score te gaan. Wessel, die nu vanaf de 2 meer tot zijn recht komt, speelde lekker fel en wist via een aantal steals in balbezit te komen, maar ook Karim. Jelle en Vincent maakten goede acties inside met Buhran als prima aangever. BVL speelde met steeds meer vertrouwen, het lukte Zoebas dan ook niet om in te lopen en wat BVL in Zoetermeer overkwam gebeurde nu met Zoebas, weg was het vertrouwen en Zoebas miste als gevolg hiervan heel veel vrije worpen. Aan het einde van de 3e periode stond het 47-39 in het voordeel van BVL, ook periode 3 was “in the pocket”!

In de 4e periode ging het team helemaal los! De 6e versnelling van het team, die er normaal helemaal niet is, werd toch gevonden en het team spoot uit de startblokken! Onder aanvoering van een voor Zoebas ongrijpbare Jeroen ging de scoremachine van BVL echt goed lopen; binnen no-time wist BVL het verschil naar meer dan 20 punten te brengen en de adrenaline gierde door de lichamen van de BVL-spelers, voor elke bal werd keihard gestreden, er werd gestrooid met assists alsof Zwarte Piet nog steeds in het land was en het siert Luc dat hij niet ging voor de alley oops die hem aangereikt werd, maar gewoon voor zekere scores, klasse ! Dit hadden supporters en coach in lange tijd niet gezien, het was nu showtime en de ene na de andere mooie score werd op het netvlies van alle aanwezigen gebrand! Vol trots zagen coach en supporters dat de wedstrijd eindigde bij 74-49; een dik verdiende overwinning en een prima revanche voor de uitwedstrijd!

Jammer genoeg is de winterstop aangebroken voor de U18, juist nu het team echt op stoom blijkt te zijn. Nou ja, we weten nu wat we kunnen, we zijn nu gewend aan het niveau en als we het prima spel van vandaag lang weten vast te houden dan is ELKE wedstrijd vanaf januari bij voorbaat niet verloren

Alvast prettige feestdagen namens coach en spelers van de U18!

[b]Scores: Jeroen (25), Luc (16), Mathijs (8), Davy (7), Vincent (5), Burhan, Wessel en Maarten (4) en Karim (1)[/b]