Er is duidelijk een verandering gaande met BVL U18, òf om meer in moderne termen te blijven: De U18-1 is geüpgrade en gaat hierdoor steeds beter spelen. Toch wist de rode brigade Lokomotief nog geen nederlaag te bezorgen en eindigde de wedstrijd in: 45 – 55 voor de Rijswijkers.

Was tegen DAS de verdediging al beter, gisteren was naast de verdediging ook de passing en het aanvalspel dik in orde bij de U18-1. Zeker in de eerste helft werd er door de U18-1 geconcentreerd gespeeld en werd er veel en goed vrijgelopen. Alle BVL spelers krijgen meer zelfvertrouwen en durven nu dan ook meer een actie uit te voeren en te scoren. Er ontstond een hele leuke wedstrijd, die – en dat mag ook gezegd worden – prima gefloten werd door Bastiaan en Jordy, die de wedstrijd prima aanvoelden, bedankt heren ! Na afloop ontving BVL, ondanks het verlies, complimenten voor de manier van spelen van zowel supporters als scheidsrechters. Als coach merkte je dat ook dat ALLE spelers een stap voorwaarts zetten; spelers die nauwelijks scoren, scoren nu; het aantal turnovers was nu minimaal; de 3-punters vielen weer, maar ook een lekker dunk geven aan dat BVL op de goede weg is.

Via 12-14, 18-29, 27-39 en 45-55 wist Lokomotief uiteindelijk wel te winnen. Dit was ook terecht, de basketballers uit Rijswijk zijn – nu nog – beter in het afronden van kansen en spelen met meer ervaring, maar als wij gisteren de (soms) eenvoudige layups erin hadden gegooid, dan hadden we zeker een kans gehad om Lokomotief zonder punten naar huis te sturen. Zover kwam het niet en bleef de U18-1 toch met lege handen achter, maar wel prima gespeeld: Burhan, Jelle, Wessel, Jeroen, Vincent, Davy, Karim, Mathijs, Luc en Maarten!

Op naar versie 3.0 van BVL dus; afronden van kansen en langer volhouden om het aanvalspel te blijven spelen en als we die upgrade hebben uitgevoerd en als die goed blijkt te werken in de praktijk, dan staat de U18-1 klaar om vanaf januari het elke tegenstander erg lastig te maken, zeker weten !!

[b]Scores Jeroen (13), Mathijs (12), Luc (6), Karim & Wessel (4), Vincent & Jelle en Maarten (2)[/b]