[i]Het wordt een zwaar seizoen voor de U18-1. Op dit moment komt de U18 nog tekort om het de tegenstander moeilijk te maken, laat staan een wedstijd te winnen. Zaterdagavond moest BVL de overwinningspunten achterlaten in Zoetermeer. Zoebas won met 65 – 39[/i]

In de eerste minuten van de wedstrijd spelen we heel goed basketbal. De bal wordt goed rondgespeeld en de vrije mensen worden – gecontroleerd – gevonden; zo ook tegen Zoebas, na 4 minuten staat het 0 – 8 en lijken we af te stevenen op een overwinning, Zoebas neemt dan ook terecht een time out. De time out had zijn uitwerking en Zoebas wist (te) snel terug te komen, voornamelijk omdat BVL zijn verdediging niet goed uitvoerde en misschien dacht dat dit een makkie zou worden? Zoebas speelde nu veel feller en gedrevener en voor het wisten stonden wij achter: 10 – 8 na de eerste periode.

Zoebas ging goed door, hun aanvalspelletjes verliepen steeds beter en ze waren ons veel te vaak de baas in de rebound. BVL heeft het dan moeilijk, de balsnelheid wordt opgevoerd en er moet sneller geschakeld worden, de spelers verlaten dan hun positie in het teamspel en gaan liever voor de 1 tegen 1. Het gevolg mag zich laten raden: veel turnovers en ballen die er – na veel gedribbel – uiteindelijk niet ingaan. Om wat meer overzicht in de verdediging te krijgen schakelde BVL over naar een zone verdediging, maar toch stond het al 23 – 12 bij de rust.

In de derde periode ging BVL door met de zone verdediging in de hoop daarmee de wedstrijd weer onder controle kregen, maar de taktiek pakte verkeerd uit: Zoebas bleek opeens over goede schutters te beschikken (of was onze verdediging niet actief genoeg ?) en zij scoorden vaak van buiten de bucket met als uitsmijter: een heuse 3punts buzzerbeater in de 3e periode! Zoebas had de flow te pakken terwijl BVL moeite had overeind te blijven in dit geweld: 43-26.

Zoebas ging in het 4e kwart door en won dan ook terecht de wedstrijd met 65 – 39 en dat betekent voor BVL weer een nederlaag! De hangende koppie tijdens en na afloop de wedstrijd leiden dan ook naar de hamvraag: Gaat dit allemaal nog goedkomen met de U18-1?

Natuurlijk gaat dit goedkomen, de witte zakdoekjes van de supporters hoeven nog niet te voorschijn gehaald te worden. BVL moet flink wennen aan dit nieuwe leeftijdsniveau waar felheid en gedrevenheid de boventoon voeren, we zullen de tegenstander harder moeten aanpakken en zeker op mentaliteitsgebied zullen we moeten groeien. Dit kan alleen door veel en hard trainen en te zorgen dat we ons gaan focussen op ons teamspel, uiteraard aangevuld met – af en toe – individueel spel en dan komt er heus weer een tijd dat de U18-1 – nu ook met “hard work”- weer punten gaat pakken, volgend weekend hebben we weer een kans om dat te gaan bewijzen!

[b]Scores: Burhan (11), Mathijs (8), Jeroen (7), Vincent (6) Wessel (4), Luc (2) en Maarten (1)[/b]