2 Juni 2013 was het dan zo ver: BVL Mix U10-1 moest de kampioenswedstrijd tegen BS Leiden spelen en wel helemaal in Oud-Beijerland (Carla de Liefdehal), want die plek had de basketbalbond als wedstrijdlocatie aangewezen.
Veel spelers van U10-1 kenden de hal waarin gespeeld moest worden want een jaar geleden werd daar ook al een (gewonnen) kampioenswedstrijd met toen nog U10-2 gespeeld. Het was weer even wennen aan deze hal met het grote speelveld maar gelukkig hadden de spelers van BVL daar niet lang last van.
Ondanks lichte zenuwen werd de wedstrijd door Leiderdorp goed begonnen. Vanaf het begin werd er op instructie van coach Wim Creyghton goed verdedigd. Door beide partijen werd dit overigens gedaan want na de eerste periode van 4 minuten speeltijd stonden er voor beide teams nog maar enkele punten op het scorebord met een klein voordeel voor BVL U10-1.

De gehele eerste wedstrijdhelft bleef BVL U10 1 goed verdedigen en knokken voor elke bal waardoor de spelers van Leiderdorp regelmatig de bal veroverden en punten konden scoren. Ook de 2e helft , die met een voorsprong van plm. 10 punten werd aangevangen, bleef Leiderdorp goed spelen. Met regelmatige scores van Kim Schrama en Esmée Creyghton kon BVL U10 1 uiteindelijk uitlopen naar een eindstand van 36-22 en was hiermee kampioen geworden van Rayon West . Na afloop van de wedstrijd ontvingen de spelers van Leiderdorp een prachtige medaille en uiteraard de fel begeerde kampioensbokaal. Een prachtig eindresultaat van Leiderdorp U10-1 na een geweldig en leuk basketbalseizoen. Van Harte Gefeliciteerd Kim, Esmée, Pascalle, Wouter, Timon, Jarno, Tom, Thijs en Cees met dit prachtige resultaat !

[img]/img/nieuws/X10groot.JPG[/img]