Het kampioensverhaal is alweer van een week geleden, maar door drukke bezigheden van de reporter, is deze nu pas in staat om het heugelijke nieuws van de ”Taumacho’s” van BVL U20 te publiceren. In een uitverkochte Bloemerd wilde de U20 vorige week de kroon op zijn werk zetten. Het kon al kampioen worden met nog 2 wedstrijden te gaan. Dit moest dan gebeuren tegen BS Leiden maar ondanks het feit dat BS Leiden onderaan in de ranglijst bungelt betekende het voor BVL niet dat dit soort wedstrijden eenvoudig wordt gewonnen.

Zo ook deze wedstrijd; BS Leiden, slechts met 6 man aangetreden, waarvan de 2 jeugdige bolwerkers Willem en Seyan, wilde zich in het begin niet zomaar overgeven. Coach Stephen startte op een bijzondere manier; de startersvijf bestond dit keer uit de bankzitters (op Floor na) maar dit had wel zijn gevolgen voor het spel; de U20 met Marco, Wessel, Floor, Tycho en Calvin wisten wel te scoren, maar waren niet geconcentreerd in de verdediging, zo wist Willem vaak 3 punters raak te schieten en wist de center van BS Leiden vrij eenvoudig onder de basket te scoren, zonder dat BVL een charge nam. Nee, het liep niet lekker bij de U20, de frisheid van het team uit de eerste helft van het seizoen was verdwenen en had – leek het wel – plaats gemaakt voor tam spel in het veld. Dat moet je dus niet doen tegen BS Leiden, die durven wel hun tanden te laten zien en vandaar ook dat BS Leiden, met slechts 6 man sterk, de eerste periode wist te winnen: 19 – 24.

[img]/img/nieuws/IMG_1559_BVL.jpg[/img]

Door de inbreng van Mark, Pieter, Dennis en Vincent ging het in de 2e periode weliswaar iets beter, maar de U20 bleef tegen een achterstand aankijken totdat in de 5e minuut BS Leiden een taktische blunder maakte door – geheel onnodig – een opzettelijke fout te maken op Calvin. Het makke schaapjes spel van BVL verdween en daarvoor in de plaats verscheen een BVL Wolf met grommende tanden! Het gas ging erop bij BVL. Dennis, Vincent en Calvin dribbelden aan alle kanten langs hun tegenstander en Mark en Pieter heersten onder de basket. Binnen 2 minuten was de achterstand omgebogen in een voorsprong en de U20 draaide weer als vanouds, bij rust stond het 46 – 37, het kampioenschap in zicht …

[img]/img/nieuws/IMG_1657_bvl.jpg[/img]

In de 3e periode stonden er 2 geheel andere teams in het veld; BS Leiden was duidelijk aangeslagen en het team had zijn meeste kruit verschoten, terwijl BV Leiderdorp geconcentreerd en gemotiveerd in het veld stond, zin om toch aan iedereen te laten zien waarom de U20 DE kampioen is in deze klasse. Stephen bracht nu veel meer balans in het veld en het effect was snel merkbaar, BV Leiderdorp wist via vele fastbreaks een groot gat te slaan met BS Leiden, dat nog alleen maar bezig was om achter zijn tegenstander aan te rennen, via 70 – 50 wist BV Leiderdorp te finishen met een prima eind run naar 103 – 68, het kampioenschap voor de U20 was binnen !

Dit seizoen hebben de BVL supporters weer een prima team aan het werk gezien, jammer dat Jimmy en Dylan – halverwege – moesten afhaken, maar met 1 U22’er, 3 U20’ers en 5 {!} U18’ers is een prima prestatie onder trainercoach Stephen neergezet. Of dit team volgend seizoen nog zal spelen is zeer onzeker, (vervolg)studies gaan hoogst waarschijnlijk eten in het roet gooien om dit team bij elkaar te houden, dat is heel jammer, maar ook begrijpelijk en ook niet tegen te houden. Het is wel te hopen dat deze jongens – na hun studie – weer elkaar opzoeken en met elkaar gaan basketballen, want dat ze dat goed kunnen, dat is de afgelopen jaren wel gebleken, ik als reporter heb de afgelopen jaren genoten van de spelers: Dennis, Marco, Mark, Vincent, Jimmy, Okke, Dylan, Wessel, Calvin, Tycho en Vincent en ben trots wat zij hebben gepresteerd. Ik eindig dan ook deze reportage met hun teamyell – terwijl ik naar beneden kijk – : WOJO TAUMACHO !!

[b]Scores: Mark(22), Vincent(20),Marco(18),Calvin(13),Dennis en Floor(8),Pieter (6) en Tycho en Wessel (4)[/b]