In september van dit seizoen zijn we bij Basketball Vereniging Oegstgeest gestart met een G-basketballteam, voor kinderen tussen 12 en 18 jaar met een verstandelijke beperking. Deze groep superenthousiaste kinderen trainen elke week op vrijdag van 17 tot 18 uur en werken hard aan hun basketballskills. Een beetje ver weg in de zaal in Poelgeest en daarom niet zo zichtbaar voor de rest van de vereniging. Vandaar even wat extra aandacht voor deze kanjers.

Mieke van Eenbergen, Eva Groeneveld en Lobke Schreuder zetten zich in om de spelers de fundamentals van basketball bij te brengen. Elke week wordt er gepasst, gedribbeld, gewerkt aan het schieten en natuurlijk wordt er aan het einde van de training ook een partijtje gespeeld. Want daar gaat het allemaal om. Het gaat met ups en downs, net als bij alle andere kinderen, want niet alles lukt zomaar in een keer. Het is een kwestie van oefenen. Maar de kinderen in de groep zijn allemaal even enthousiast en kijken er elke week weer naar uit om er met z’n allen hard tegenaan te gaan. De groep zou best nog wel een paar nieuwe teamgenoten kunnen gebruiken.

Tijd dus om kinderen en ouders in de regio bekend te maken met het G team van BVO. In samenwerking met het project Special Heroes is er een tour langs een aantal speciaal voortgezet onderwijs scholen in de regio opgezet. BVO verzorgt daarvoor in totaal 18 basketballclinics. De eerste paar clinics zijn achter de rug en de reacties zijn allemaal even enthousiast. Het is leuk om te zien hoe kinderen uit hun schulp kruipen als ze lekker ontspannen aan de gang gaan met een bal. De clinics worden verzorgd door Jorrick Creyghton en Lobke Schreuder. Nog een paar lessen en dan zit het er weer op. De laatste les mogen alle ouders erbij zijn en krijgen de kinderen een heus diploma. En dan hopen dat er een aantal kinderen bij zitten die dit wel elke week willen doen. Want dat kan, bij de G sterren van BVO, op vrijdag van 17 tot 18 uur in Poelgeest.

Lijkt basketball jou ook heel leuk en wil je het wel eens proberen, of ken je iemand voor wie het leuk zou zijn? Kom dan een paar keer gratis meedoen bij BVO om te kijken of het wat voor je is. Stuur een mail aan Soraya Creyghton: hans_creyghton@hotmail.com.

[img]/img/nieuws/G-team.JPG[/img]