Alle 3 de BVL-teams wisten zich overtuigend te plaatsen voor de finale van de regiobeker. MU14 won ruimschoots van Jumpers en ook JU16 en JU18 maakten korte metten met hun tegenstanders en mogen zich gaan opmaken voor de finale in mei !

JU16 moest aantreden tegen DAS. Deze tegenstander hadden ze al een paar keer eerder ontmoet en tot nu toe was het steeds winst voor de rode brigade uit Leiderdorp, alleen … nu was onze veel scorende center Luc er niet bij en het was daarom de vraag of het team daar last van zou hebben. JU16 opende sterk. Er werd goed gesneden en de tip van Ronald: “veel lay ups lopen” werd veelvuldig gedaan, maarrrrrr dan moeten ze wel erin ! Dat was in het begin het probleem bij de JU16, prima acties maar geen score omdat lay ups eenvoudig werden gemist. Maar de JU16 heeft nog altijd een Jeroen die missers weet goed te maken door 3-punters raak te schieten en vandaag bleek dat zijn specialiteit te zijn. De eerste periode werd daarom met 17 – 7 gewonnen. De 2e periode ging een stuk minder voor BVL, de basisspelers kregen rust, maar de layups bleeft BVL missen en langzaam kroop DAS weer dichterbij, bij rust stond het : 26 – 21 en dat was gewoon een gevolg van het feit dat BVL slordig omging met zijn kansen. In de 3e periode stond de basis vijf er weer in en de turbo ging er nu goed op: de tegenstander werd van alle kanten overlopen en DAS moest afhaken; periode 3 werd met 20 – 13 gewonnen en de eind finish in periode 4, met nagenoeg alle bankspelers in het veld, was het spel indrukwekkend te noemen, alhoewel gezegd moet worden dat DAS de handdoek toen allang in de ring had gegooid, het werd uiteindelijk: 70 – 48. Gefeliciteerd JU16 ! De tegenstander in de finale wordt Lokomotief JU16-2, deze tegenstander zal ongetwijfeld meer tegenstand bieden !

[b]Scores: Jeroen (26), Maarten, Matthijs en Puck (8), Burhan (7), Abdul en Vincent (5), Edris (2), en Karim (1)[/b]

De JU18 kwam dit keer slechts met 6 man opdraven en dat tegen het als “Bokito’s” bekend staande team van Jumpers. Gelukkig dat Jeroen zin had om een 2e wedstrijd te spelen (en later bleek wel hoe !), zodat we met 2 wisselspelers de wedstrijd konden beginnen. Jumpers trok zich direct terug in een zone, JU18 had zich hierop ingsteld maar speelde te gehaast waardoor we te vaak balverlies hadden. Gelukkig voor de JU18 maakte Jumpers daar geen gebruik van en dus hielden de teams elkaar in evenwicht, na periode 1 stond het 11 – 11. In de 2e periode kreeg de JU18 meer grip op zijn tegenstander en verbeterde het spel tegen de zone, vooral Jeroen stond op scherp met zijn “bommen”, maar ook de anderen wisten opeens aardig hun bal door de ring en het netje te jagen, BVL liep eenvoudig weg van Jumpers en bij rust stond het 27 – 15 in ons voordeel. Na de rust schakelde Jumpers over naar man-to-man, maar BVL – of beter gezegd: Jeroen – bleef rustig doorgaan met scoren, het team was prima in balans, iedereen wist te scoren en BVL liep nog verder weg van Jumpers: 49 – 28, dus “kat in het bakkie” of toch niet ? In periode 4 ging Jumpers er voor, met veel commotie en een hoop geschreeuw, liet de JU18 zich intimideren en wist Jumpers – nu ook met 3 punters – terug te komen, maar de echte mentale dreun van Jumpers bleef uit, BVL hervond zich en speelde zich naar een 74 – 54 winst, ook gefeliciteerd JU18 en ook jullie volgende tegenstander is Lokomotief !

[b]Scores: Jeroen en Calvin (20), Tycho (15), Marco (12), Luuk (4), Mark (20 en Dymas (1)[/b]

[b]Opmerkelijk:[/b] Totaalscore Jeroen: 46 punten , waarvan [i]8 driepunters[/i]. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat hij nu gaat voor 13 driepunters in 1 wedstrijd, all time club record van Ton Kallenberg (en die 3 punterlijn ligt nu zelfs een stukje verder, go for it Jeroen !)