Het is weer ouderwets genieten geblazen in de Bloemerd als de U20 speelt, jammer alleen dat niet alle ouders van de U20 daarvan op de hoogte zijn …. Gelukkig weten de oud basketballers wel hun maatjes te vinden; zo waren Okke en Jimmy aanwezig om hun oude strijdmakkers aan te vuren, bedankt jongens ! De U20 verkeert op dit moment in een ”snerpende” vorm en wint vrij eenvoudig zijn wedstrijden. Vandaag werd Westland Stars aan de zegekar gebonden met 86 – 49.

De wedstrijd, uitstekend gefloten door het arbitrale duo, begon met flitsend basketbal van de kant van BVL. De zone van de tegenstander uit ’s-Gravenzande werd in de eerste periode snel ontmanteld en met name de in supervorm verkerende Calvin was vandaag zeer gretig, zijn fastbreaks en goed gekozen schoten gaven het team nog meer vertrouwen, waardoor ook de andere spelers een sterke eerste periode speelden; Mark en Pieter hadden heel veel rebounds en Tycho en Floriaan wisten veelvuldig met goede acties de bucket van Westland Stars binnen te dringen, na de 1e periode stond het al: 25 – 4.

In de 2e periode had Westland Stars een andere opdracht meegekregen: er moest feller verdedigd worden en dat was te merken, het scoren bij BVL ging niet meer zo eenvoudig en vanzelfsprekend ondanks dat spelers als Vincent, Marco, Wessel en Dymas het spel prima overnamen van de eerste 5, maar er sloop toch wat gemakzucht in het team waardoor de passing en de afronding van vrije schoten slordiger werd. Westland Stars wist daardoor deze periode bij te blijven, toch won de U20 ook deze periode : 17 – 15 en een 42 – 19 ruststand.

Na de rust werd het goede spel van BVL voortgezet. Westland Stars was weer even de controle kwijt en BVL bleef – door een beter wisselbeleid – goed het balletje rondspelen. Het team van coach Stephen verdient een compliment; het blijft goed zijn patronen tegen de zone lopen en wacht geduldig tot het de vrije kansen krijgt, daarnaast verslapte de eigen verdediging nauwelijks, maw de U20 speelt dus heel volwassen basketbal! Het wordt eentonig maar ook deze periode wist de U20 te winnen met 26 – 16; 68 – 35.

De laatste periode was slechts een formaliteit, want dat BVL deze wedstrijd ging winnen was wel duidelijk en Westland Stars besefte dat zelf ook. Het durfde (of kon) niet alles op alles spelen en de U20 vond het wel welletjes en speelde “gallery play” om de supporters aan zich te binden. De wedstrijd eindigde bij 86 – 49 en daarmee was de derde zege op rij binnen!

Ik heb weer een gretig BVL aan het werk gezien. Als de U20 zo blijft spelen dan zal elke tegenstander het moeilijk gaan krijgen tegen de U20. Helaas, kampioen worden kan dit team niet omdat het team gekozen heeft voor de adoptie van “Pietertje”, een U22 speler, waardoor de U20 met de toevoeging VR (Verlies van Rechten) in deze poule speelt en geen kampioen kan worden. De spelvreugde en lol is er niet minder om en de U20 kennende zullen ze met of zonder officieel kampioenschap toch wel een feessie bouwen, nietwaar mannen ??

[b]Scores: Calvin (27), Mark (23),Tycho (13), Vincent(8), Floriaan (6), Pieter (4), Marco (3) en Wessel (2) [/b]