Afgelopen weekend speelde de U20 tegen de laatste (onbekende) tegenstander in de poule: Klipper Stars. Klipper Stars is nummer 2 in de poule, dus dit zou weleens een lastige kluif kunnen worden ! Helaas, een echt spannende wedstrijd is het nooit geworden; de U20 won ook deze pot eenvoudig met 70 – 41 en mag zich dus officieus krokuskampioen noemen!

Zonder Dennis, Floor (wintersport) en Ra (weer vriendinnetje ?), maar wel weer met de 2 fans van het eerste uur van de U20: DJ Hans Pepermolen aka Chow en Okke Cool, die ook nog eens weer het scoren en het schrijven (later nam Luuk dit over) voor hun rekening namen (thnx guys !), startte de U20 als vanouds. Met vooral weer sterk spel onder de borden van Mark wisten Tycho, Pieter, Marco en Vincent al snel een voorsprong op te bouwen, die ook niet meer uit handen werd gegeven. De U18-spelers zijn echte U20 spelers geworden en komen steeds makkelijker tot scoren. Daarbij worden deze spelers prima ondersteund door de U20’ers Wessel en een weer geheel herstelde Vincent, die dit keer heel doeltreffend was met zijn afstand schoten. Verder blijft U22er Pieter ook zijn aandeel in het team bewijzen en als je daarnaast nog een rasrenpaardje hebt als Bepke, de Basketballende Bodybuilder, die ondanks dat hij al een wedstrijd in de benen had, als Henry Buitenzorg (bekend voor de ouderen onder ons) fastbreaks blijft scoren, dan kan je wel begrijpen dat we het verhaal van deze wedstrijd heel kort houden: via 20 – 5, 17 – 9, 21 – 20 (enigszins spannend) en 14 – 7 won BVL overtuigend met 70 – 41 ! Helaas was het uitvallen van Tycho in de 4e periode door een enkelblessure de enige smet op de wedstrijd.

De U20 mag nu 3 weken uitrusten voordat de returnwedstrijden weer gaan beginnen. Het zal lastig worden om geconcentreerd te blijven basketballen. De U20 is op dit moment heer en meester in deze poule, met nu al 4 punten voorsprong op nummer 2 en een doelsaldo van 158 voor, terwijl Ra en Dennis niet eens vaak hebben meegespeeld, een prima compliment voor de prestaties van de U20. Er wacht een schone taak voor coach Stephen om ze geconcentreerd en gretig te houden …

[b]Scores: Mark (24), Tycho (17), Calvin (13), Vincent (9), Pieter (6) en Wessel (1)[/b]