Zaterdag 2 februari stond game #3 voor de U16 op het programma. De nieuwkomer in het rayon had tot nu toe 1 wedstrijd verloren en 1 gewonnen en gezien de andere uitslagen in de poule was de tegenstander van vandaag geen eenvoudige. Coach Ronald had dus zijn spelers voorgehouden dat zijn spelers “aan de bak moesten”.
Helaas moest Puck afhaken als gevolg van een pijnlijke knie en ook Maarten had een gekwetste enkel, die deskundig ingetaped werd door coach Ronald.

Gelukkig voor de U16 had de tegenstander nog een groter probleem; hun allerbeste speler is voorlopig uitgeschakeld en dat was een prima signaal voor de U16 om er flink tegen aan te gaan, BVL ging uitstekend uit de startblokken en wist Rowic al snel goed vast te zetten. Jeroen, Luc, Burhan, Vincent en Mathijs konden hierdoor al snel afstand nemen van Rowic. Vooral de “get-out-of-my-way” aanvallen van Mathijs en de power-dribbels van “Burhan en Burhan” waren indrukwekkend en moesten veelvuldig door Rowic foutief worden afgestopt, waardoor de kleine selectie van Rowic al snel in foutenlast kwam.

De U16 “denderde” gewoon door, explosief was het spel van “rookie” Maarten, die vandaag vanuit alle standen wist te scoren (zonde dat zijn ouders er niet bij waren). De routiniers Jeroen en Vincent konden zich hierdoor concentreren op de passing en er kwamen hele mooie passes uit de handen van de 2, jammer alleen dat niet iedereen die begreep en niet iedereen netjes zijn handen in de vangpositie hadden (leermomentje Ronald !), anders was de einduitslag nog veel hoger geweest !

Vandaag ook prima reboundwerk van onze lange center Luc, die wellicht nog meer had gescoord als hij zich – gedurende de wedstrijd – alleen nog maar inside had aangeboden. Veelbelovend is het spel van Edris, Wessel en Abdul, zij moeten vanuit het spelniveau van de U16-2 nog erg wennen aan het snellere rayonniveau, maar …. zij leren heel snel en tonen aan dit niveau steeds beter aan te kunnen, waardoor de U16-1 terecht op weg is om een volwaardig rayon team te zijn, dat zeker om de eerste plaatsen kan spelen!

Via 26 -12, 54 – 20, een niet genoteerde stand in de 3e periode, kwam in de 4e periode zelfs de century in zicht. Mathijs nam die voor zijn rekening , waardoor de wedstrijd eindigde in een 100 – 48 eindstand. Een prima prestatie van de U16! Als Ronald de komende tijd de goede lijn met zijn team weet door te trekken dan valt er van elk team in deze poule te winnen ….

[b]Scores: Maarten (28);Luc (18), Jeroen (16), Mathijs (12), Burhan (11), Edris (5), Vincent en Wessel (4) en Abdul (2)[/b]