De eerste ronde was al lang geleden, ergens in september vorig jaar. Daar wist J16 zich terecht een plek te verwerven in de volgende ronde, die afgelopen zaterdag gespeeld werd in het USC te Leiden, bijna een thuiswedstrijd dus. Of… 3 thuiswedstrijden van elk 4 periodes van 6 minuten.
Twee van de toernooitegenstanders, die J16-1 ook in de competitie zal tegenkomen, Rowic en Cady 73 hadden eerder op de dag al tegen elkaar gespeeld (winst Rowic) en dat zou zijn gevolgen hebben in het toernooi.
Maarten kon er vanwege familieverplichtingen niet bij zijn, maar we hadden in Tom een capabele vervanger.

Wedstrijd 1 tegen Cady:
Fris gingen wij van start. Dat frisse was er bij de tegenstander niet echt bij, maar die had dan ook al een wedstrijd in de benen. Toch waren in dat team zeker de benodigde ingredienten aanwezig: lengte, schotdreiging en balvaardigheid. En als verrassing aan het eind van de wedstrijd ook nog een zone verdediging. Echter het resultaat was duidelijk. Via periodestanden 19-6, 29-12, 45-17 werd het 53-23.
Scores: Mathijs 16, Vincent -, Burhan 6, Jeroen 7, Tom -, Abdul 2, Edris 2, Puck 4, Luc 12 en Karim 4.

Wedstrijd 2 (?) tegen Rowic:
Tja, die ging niet door. Rowic kwam met 8 spelers naar dit toernooi met ook al een wedstrijd in de benen. De eerste wedstrijd wonnen zij van het team van Westland Stars, voor ons een bekende uit de competitie. Maar de tol werd betaald met 2 enkelblessures. 1 van die jongens blijkt zelfs een klein breukje te hebben in zijn enkel. De coach nam de enige verstandige beslissing en heeft de overige wedstrijden opgegeven vanwege teveel blessures.
Op het andere veld werd in een leuke en zeer spannende wedstrijd gestreden om de winst. Westland Stars trok aan het langste eind tegen Cady.

Wedstrijd 3 tegen Westland Stars:
Het bleek een formaliteit. Westland Stars had zich in de vorige wedstrijd van zijn sterkste kant laten zien, maar de pijp was nu leeg bij die jongens. Leiderdorp had juist erg veel zin in een wedstrijdje. En dan lukt bij het ene team echt alles (inclusief buzzerbeaters en alley-oops) en aan de andere kant niets. Het bewijst dat J16-1 heel leuk kan basketballen, maar het zegt in een dergelijke wedstrijd weer niet zoveel. Via 14-2, 27-2, 49-2 werd het uiteindelijk 69-10. Lukte er echt niets bij de tegenstander? In de laatste periode wisten zij hun geheime wapen in stelling te brengen en BVL te verrassen met een paar loepzuivere driepunters, zodat zij zich, net zoals Leiderdorp, met opgeheven hoofd plaatsten voor de halve finale ronde, die gespeeld zal worden op 13 april.
Scores: Mathijs 8, Vincent 4, Burhan 6, Jeroen 14, Tom 5, Abdul -, Edris 2, Puck 10, Luc 14, Karim 6.