Het leek zo’n mooi scenario; het eerste deel van een prima seizoen afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Red Stars. Het liep heel anders ! BV Leiderdorp had aan het begin van de wedstrijd misschien wat verzachtende omstandigheden; Tycho en Dylan nog geblesseerd, Raoul afwezig en onze “Bepke” lag lekker in het Oranje Hotel te chillen (met of zonder “schatje”?).

In de eerste 3 periodes was er geen vuiltje aan de lucht voor BVL. BVL, met Dennis, Marco, Pieter, Mark, Jimmy, Wessel en Floriaan wist regelmatig door de verdediging van Red Stars te snijden en te scoren en deed Red Stars een poging om dichterbij te komen dan ging de versnelling van Dennis erop en wist BVL weer weg te lopen (19-12;16-17;13-9). Toch liep BVL in die periodes (te) veel fouten op en ook werd er onderling veel gemopperd op elkaar. Zou het misschien komen doordat een aantal van de spelers, de vorige avond, wellicht iets te lang door waren gegaan met feesten ? Feit was wel dat – doordat ook Marco met een lichte enkelblessure voorlopig op de bank zat – het spel van BVL aan het einde van de 3e periode steeds minder werd.

Red Stars rook zijn kans en deed er een tandje bij in de verdediging in de 4e periode. BVL kreeg het steeds moeilijker om kansen te creëren en gingen ook steeds meer fouten maken (door vermoeidheid ?). Nadat Mark al met 5 p’s uit het veld moest kwam de ommekeer in de wedstrijd in de 7e minuut toen bij de stand 62 – 58 Dennis er met 5 p’s af moest. Weg was de balans bij BVL, er onstond veel onrust in het team en ondanks dat “Basketbal Blues Brother-coach” Stephen uit alle macht probeerde om kalmte en rust in te praten in zijn team (zelfs zijn home cinema system dolby surround 2.1 had hij meegenomen voor de broodnodige muzikale vitaminen !), het mocht allemaal niet meer baten, Red Stars was in de winning mood en naast 3 punters scoorden zij de beslissende punten met een buzzerbeater en namen met 63 – 64 de punten mee naar huis.

Zonde om deze wedstrijd zo uit handen te geven. Vorige week nog een prima wedstrijd afgeleverd, vandaag een onnodige nederlaag. Maar dan blijkt weer dat goed basketballen niet alleen bestaat uit trainen. Mentaliteit kan een wedstrijd in de laatste 3 minuten bepalen ! Gelukkig voor de trainerscoaches; er is weer werk aan de winkel voor de U20, als iedere speler nu zijn verantwoordelijk zelf oppakt en er ook naar gaat spelen, dan eindigen onze Tamachos precies waar ze horen te staan: stijf bovenaan !! Ja toch ?!

[b]Scores: Dennis (18), Mark (13), Wessel (12), Pieter (10), Floor (6) en Jimmy (4)[/b]