Eerst nog even kort terug naar de wedstrijd van vorig weekend tegen Woodpeckers. Thuis in De Cuyl. De jongens hadden wat recht te zetten, want de uitwedstrijd was niet helemaal gelopen zoals gewenst, zullen we maar zeggen. En dat deden de jongens. Door goed als team te werken en heel hard te verdedigen walsten de JU14 over Woodpeckers heen. Verloren we in de uitwedstrijd met 9 punten, nu werd er riant gewonnen met maar liefst 34 punten. Er werd goed en snel rondgepassed, waardoor er steeds gaten ontstonden in de verdediging van Woodpeckers. En de ballen afmaken dat kunnen we, dus de scores vlogen de tegenstander om de oren. Een mooie teamoverwinning 74-40.

Dan de wedstrijd van dit weekend tegen koploper Jumpers. Een leuk team dat snelheid heeft en een 3tal hele grote sterke spelers. Het strijdplan was o.a. heel goed uit te boxen, zodat Jumpers geen 2e kansen onder het bord zou krijgen en de omschakeling aanval/verdediging moest snel.
De start was veelbelovend. Goed uitboxen, snelheid en goed samenspelen . Het lukt allemaal en met een 11-1 run stonden we eind 1e kwart voor met 12-22.
In het tweede kwart werd het uitboxen minder sterk. Het lukte gewoon niet helemaal goed, waardoor de ballen van Jumpers onder het bord er in 2e of soms zelfs 3e instantie toch inrolden. Alleen springen is niet voldoende, mannen! Ook bleven we in de aanval te statisch waardoor de stand bij rust gelijk werd: 32-32. Terug bij af dus.

Nog maar eens aandacht voor het goed uitboxen in de rust, zodat Jumpers niet uit een tweede kans kan scoren. We verdedigen goed en de aanvallen van Jumpers resulteren niet zomaar in een score, dus we mogen ze het niet 2 of 3 keer laten proberen!

Er ontspon zich in het 3e kwart een leuke puntje puntje wedstrijd. Na het derde kwart stonden we met 4 punten voor. Het vierde kwart was weer een beetje rommelig en aan het einde stond het gewoon gelijk. In de laatste 5 seconden hadden we balbezit op de baseline met 1 punt achter. Nog alle mogelijkheid om te scoren dus. Na een goede out-of-bounds wilde de bal er in eerste instantie niet in en in tweede instantie helaas ook niet. We verliezen de wedstrijd met 1 punt. Jammer, maar goed gespeeld en heel hard gewerkt met z’n allen.

Dit was voorlopig even onze laatste wedstrijd. We zijn als 2e in de poule geëindigd. Complimenten aan het team. Iedereen is gegroeid en als team zijn we een stuk beter gaan spelen. Het is leuk om te zien dat alle spelers individueel stappen maken.
Riccardo is een stuk beter gaan schieten en zijn passing was al goed, maar is nog beter geworden. Mede daarom is hij de koning van de assist.
Kasper moest even wennen aan de hoge basket bij de start van het seizoen. Zijn inside acties zijn een stuk vooruit gegaan. Eerst nog een beetje onzeker, maar nu gaat hij af en toe sterk voor zijn eigen kansen.
Tommie is verdedigend een stuk sterker geworden. Zorgt dat zijn tegenstander het heel druk heeft. Ook gaat zijn schot al een stuk beter.
Jaimy heeft met name veel overzicht gekregen. Was hij aan het begin van het seizoen nog te veel aan het dribbelen met zijn hoofd naar beneden, nu ziet hij al zijn medespelers staan. Snel op zijn voeten dat was hij al.
Thomas moest van de 1e jaars het meest wennen aan de hoge basket en aan de intensiteit van de trainingen en de wedstrijden. Hij is op alle punten vooruitgegaan. Beter gaan dribbelen, maar ook zijn schot en lay-up zijn beter geworden.
Sam moest ook erg wennen aan de snelheid en het fysieke van het spel in de rayonklasse. Hij is sterker geworden, staat steviger en ook zijn inside acties zijn beter geworden.
Bas moest zijn draai een beetje vinden aan het begin van het seizoen. Hij gaat steeds meer scoren en ontwikkelt zich als een goede guard/forward met goed spelinzicht.
Hicham heeft zijn rol als leider op de vloer goed opgepakt. Hij motiveert en stimuleert zijn teamgenoten en helpt waar nodig. Daarnaast is zijn schot ook vooruitgegaan.
Nabil is verdedigend heel sterk geworden en zijn voetenwerk nog sneller. Zijn vrije worpen gaan t.o.v. de start van het seizoen al een stuk beter. Ook hij moest erg wennen aan de hoge baskets.
Maki is op alle fronten hard gegroeid. Hij is veel beter gaan schieten en dribbelen en hij gaat veel beter naar de basket. Hij is sterker geworden en daardoor pakt hij ook veel meer rebounds.

Als team is er heel veel vooruitgang geboekt in het samen spelen. We werken nu ook hard voor elkaar. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Er zijn nog veel punten waar we aan gaan werken. Daar gaan we komende weken gewoon mee door. Geen wedstrijden, maar we blijven hard doortrainen en we gaan kijken of we nog wat oefenwedstrijden kunnen spelen.