Dit weekend begon voor de U20 de returnwedstrijden in de poule, dus stond er een (verre) reis naar Almere op het programma . Het team was – op de geblesseerde “Bepke de Basketballende Body Builder” na, compleet en dus konden we er vol tegenaan.

BVL dacht er in de eerste periode er in ieder geval niet zo over, het begin was ronduit “snerpend”, de betekenis van dit woord laat zich gauw raden: “verre van goed” basketbalspel ! Als coach Stephen nog veel haren had gehad, dan waren die in de eerste periode volledig grijs gekleurd of uitgevallen, want wat BVL in het veld liet zien in periode 1 was dramatisch ! Het team grossierde in turnovers, paste naar niet bestaande spelers, dribbelde zonder enkele controle en overzicht en verdedigde zonder felheid, zelfs de beruchte kruipdoorsluipdoor-dribbels van Dylan ontbraken. Gelukkig wist Almere niet te profiteren van de “off-period” van de U20, waardoor de eerste periode zelfs nog winnend afgesloten kon worden met 11 – 12 !

De 2e periode verliep in eerste instantie niet beter voor BVL, het bleef bij basketbalgestuntel en de in zeer grote aantallen aanwezige supporters vreesden voor het ergste, maar met het wat sneller wisselen van spelers door coach Stephen werd het spel van de Leiderdorpers beter, met name “Ra” vond het wel welletjes en hij zette zijn team op het goede spoor door met een aantal hammerdunks en een pussydunk (hij mocht niet meer aan de ring hangen) de felheid aan te wakkeren in zijn team. Meerdere spelers gingen nu beter spelen, BVL kreeg de volledig controle over de wedstrijd en de juiste wapens werden ingezet: veel snelheid, veel fastbreaks en dus ook scores; BVL liep uit naar een russtand van 21 – 33 tot opluchting van zowel coach als supporters.

[img]/img/nieuws/IMG_8808.jpg[/img]
[b]Dunk # 2, of was het nou 3, 4 ??[/b]

Na de rust stond er gelukkig een heel ander U20 in het veld en dat was maar goed ook want de Pioneers probeerde direct met een full court press de achterstand te verkleinen. Weliswaar werd de pressbreaker niet altijd correct toegepast, maar BVL bleef toch regelmatig via de “flyers” Marco en Mark scoren. De fastbreak werd steeds beter toegepast en in plaats van dat Pioneers dichterbij kwam werd de achterstand voor de Almeerders alleen maar groter: 35 – 51.

[img]/img/nieuws/IMG_8814.jpg[/img]
[b]A block too far ….[/b]

In het 4e kwart geloofde Almere het wel en kon BVL eindelijk pas echt gaan basketballen, vooral Wessel vond zijn draai onder de basket en ook de andere lange jongens waaronder Pieter en Jimmy wisten hun lengteoverwicht (eindelijk) uit te buiten. Ook Floor, Dennis en Tycho overspeelden meerdere keren hun tegenstanders en strooiden weer met hun overbekende assists . De tegenstander probeerde nog via enkele driepunters wat terug te doen, maar ze konden niet voorkomen dat ook BVL het 4e kwart en de wedstrijd wist te winnen met 53 – 78 en wie had dat nou gedacht na de 11 – 12 van de eerste periode ?!

[img]/img/nieuws/IMG_8855.jpg[/img]
[b]Tiger Tycho breaking through …[/b]

We hebben mazzel gehad, gelukkig heette de tegenstander vandaag geen Zoebas, want die had korte metten met ons gemaakt als we zo hadden gespeeld als in de eerste periode. Gelukkig liet de U20 in de 2e helft zien, dat die eerste periode slechts een “ïncident”was. Coach: gauw vergeten maar en denken aan de pot van volgende week, ze gaan dan ongetwijfeld zorgen voor een betere start, nietwaar taumacho’s ?????

[b]Scores: Floor (3), Marco (6), Dennis (14),Wessel (9),Raoul (24),Pieter (8), Mark (14)[/b]

[img]/img/nieuws/IMG_8843.jpg[/img]
[b] Lean back move Floor …[/b]