Voor het eerst dit seizoen was er een achterstand voor J16-1. In de eerste minuut pakte DAS brutaal de voorsprong 2-3, maar verder lieten de Leiderdorpers het niet komen. 3 minuten later stond het 14-3 en waren de verhoudingen hersteld. Onverwacht snel (namelijk voor de wedstrijd al) sloten Edris en Karim aan bij de wedstrijd. Op hun komst was pas later gerekend, maar ook J16-2 had in Utrecht korte metten gemaakt met SVO en in recordtijd stonden die jongens weer in Leiderdorp. Ook Gideon had al een (gewonnen) wedstrijd in de benen met J14. Hij kreeg de kans omzijn verdedigende en spelverdelerskunsten ook bij J16-1 te vertonen en deed dat prima.
Het werd een duidelijke overwinning voor BVL. Via periodestanden 23-9, 51-20, 74-34 stond er bij het laatste fluitsignaal 100 tegen 43 op het bord.
Verbeterpunten zijn er zeker nog wel, want 7 op 22 vrije worpen moet natuurlijk beter kunnen en soms wordt iets te makkelijk de poort open gezet voor een makkelijke score van de tegenstander. Maar een volgend moment wordt dat weer rechtgezet met bijvoorbeeld een mooie steal of een soepel lopende aanval.

scores J16-1: Mathijs 8, Vincent 9, Burhan 8, Jeroen 19, Maarten 8, Puck 6, Luc 25, Edris 5, Gideon 2, Karim 8.