Zondagmiddag, 5 meihal, veel ouders op de tribune. Prima omstandigheden om een lekkere pot basketbal op het plankier te leggen. Zoals al vaker deze competitie is gebleken, is J16-1 meestal een maatje te groot (letterlijk en figuurlijk) voor de tegenstander, in dit geval BS Leiden 3. Tot 2-2 ging het gelijk op. Bij 6-10 leek het nog een wedstrijd. 4 minuten later na een run van 14 punten niet meer.
Op een paar slordige momenten na, werd er geconcentreerd gespeeld en werd de meegegeven opdracht “controleer de rebound en geef ze geen 2e kans” goed uitgevoerd.
Degenen met de minste concentratie waren de scheidsrechters, die zich nauwelijks voorbij de middellijn waagden. Maar toen de coach van de tegenstander daar wat van durfde te zeggen, bleek dat ze 1 regeltje wel goed kenden, dus werd een technische fout uitgedeeld. Jammer dat ze niet aanvoelden dat die coach groot gelijk had. Wellicht het enige smetje op deze sportieve wedstrijd.
De teller stopte (via periodestanden 8-26, 18-45, 24-64) uiteindelijk bij 28-85.

Scores J16-1: Mathijs 14, Vincent 6, Burhan 10, Jeroen 18, Maarten 3, Puck 4, Luc 20, Edris 4, Karim 6