Op zaterdag 17 November 2012 zijn Luca, Anton, Thomas, Faye, Jill en Kyara onder begeleiding van hun coaches Mimi en Myrenka afgereisd naar de sporthal de Duikelaar in Waddinxveen. Zij speelden een toernooi van 4 wedstrijden ieder van 12 minuten. De wedstrijden werden met 3 kinderen gespeeld, maar aangezien wij met 6 waren kon er een wisselmethode worden toegepast.

De 1e wedstrijd was tegen BC Verkerk en de kinderen waren toch echt wel een beetje zenuwachtig in het veld, maar toch speelden ze wonderbaarlijk goed en werd er serieus gescoord. Ze verloren wel maar je kon zien dat ze allen het toch heel erg leuk vonden.

De volgende wedstrijd was tegen de Woodpeckers en daarin was al veel meer samenspel te zien, waardoor ze iets uitliepen op de tegenstanders. Op een gegeven moment was de stand gelijk. Coaches Mimi (moeder Anton en Ex-BVL-speelster) en Myrenka (speelster MU22) spoorden hun team nog een keer aan. En ja hoor, er kwam een strakke pass van Anton naar Kyara en zij maakte in de buzzer de 2 punten verschil.

De 3e wedstrijd was tegen DAS. Je zag nu dat de kinderen echt elkaar konden vinden met passes en dit strakke spel was een genot voor het oog. Thomas en Luca hadden in deze wedstrijd ook een paar goede schotpogingen en rebounds.

De laatste wedstrijd was leuk en spannend aangezien deze om de prijzen was. Maar wat gebeurde hier?? Talloze steals, passes, jumpshots en lay-ups, waar tegenstander Zoebas geen antwoord op had en U10-2 deze wedstrijd dik verdiend won.

In deze wedstrijd kon Faye 2 keer achter elkaar scoren gezien de tegenstander een foute ingooi maakte en Jill hier minstens 3 pogingen tot scoren had omdat zij goed vrij aanspeelbaar was.

De prijsuitreiking was niet volgens de methode 1e, 2, en 3e maar wie het sportiefste team of ster-team was waardoor alle teams een medaille en vaantje kregen.

U10-2 was het sportiefste team en bovenop dit heugelijk feit is Anton ook nog uitgesproken tot sterspeler waardoor hij een extra prijs heeft gewonnen.

Kortom:
Luca, Anton, Thomas, Faye, Jill en Kyara,
Jullie hebben fantastisch goed en leuk met elkaar gebasketbald.
VAN HARTE GEFELICITEERD en succes in jullie eerste competitiewedstrijden vanaf januari 2013 !!!!

Namens,
Trainers, Coaches en natuurlijk wij ouders.

[img]/img/nieuws/DSC_8204 (2).JPG[/img]