Het “winterklaar maken van de caravan” en een kort staatsbezoek aan Paleis Soestdijk zorgde ervoor dat uw verslaggever en trouwste supporter pas aan het einde van de 1e kwart op de tribune van de – nog geheel in retro stijl gehulde – basketbalhal de Beukendal in Soest plaats nam, om te zien dat – tot verrassing – de U20, met een 21 – 17 achter stond tegen Red Stars, de tegenstander van vandaag voor BVL. Zouden 2 weken stilstand als gevolg van de herfstvakantie de oorzaak zijn of hadden de heren iets anders in de benen ???

Het spel van de “Wojo Taumacho-broeders” van coach Stephen Corion liet te wensen over, de sterke kanten van dit team, snelheid, souplesse, reboundkracht en wat zulks niet meer, waren ver te zoeken in de Beukendal. Misschien kwam het ook omdat de BVL’ers niet in hun vertrouwde tenue konden spelen omdat Red Stars (hoe toepasselijk !) ook in het rood speelde? Alle assorti T-shirts moesten uitkomst hierin brengen en in de 2 eerste periodes was dat even wennen voor BVL. Gelukkig dat Calvin, de BBB’er onder ons (Basketballende Body Builder :-)) wel als een vis in het water voelde met zijn halter shirtje, want hij wist – samen met de geroutineerde Pieter – veel ballen raak te schieten, waardoor de achterstand bij rust toch nog naar een voordelige voorsprong van 43 – 46 was omgebogen.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en zal er ongetwijfeld een donderpreek hebben plaatsgevonden want BVL tapte in de 2e helft uit een geheel ander vaatje. Het tempo werd door de Leiderdorpers flink opgeschroefd, waarbij de fastbreak door “Red Rooster” Dennis vaak werd gehanteerd en lange, snelle mannen zoals Mark, Wessel en Marco prima hiervan wisten te profiteren. Ook onze teruggekeerde wereldreiziger Floor kwam in zijn spel en wist vandaag zijn eerste driepunter te scoren. Tycho en Dennis controleerden de aanvallen en wisten menig assist op hun naam te zetten. De verdediging van BVL werd veel feller, getuige de “gangnamstyle” close outs van Jimmy, waarbij bal en speler, maar ook Jimmy zelf (!) over de zijlijn werden gedrukt. De U20 demareerde weg van Red Stars en via 58 – 78 wist de ploeg uit Leiderdorp uiteindelijk met 74 – 101 te winnen.

Het is voor de U20 de 3e overwinning en alleen Zoebas staat nog in de weg. Deze komt volgend weekend op bezoek in de Bloemerd. Gezien de uitslagen en stand zal dit een echte basketbalkraker worden. Als de U20 net zo speelt als in de 2e helft dan zijn er mogelijkheden om te winnen en als dat gebeurt dan mogen we zeker praten van een prima prestatie van deze ploeg, ga zo door mannen …

[b]Scores: Pieter (27), Calvin (20), Mark (19), Dennis (16), Marco (9), Tycho en Floor (5)[/b]