Het angstzweet brak afgelopen week bij trainercoach Ronald toch wel even uit; Vincent, Maarten en Abdul raakten geblesseerd (sterkte mannen !), Mathijs moest zo nodig naar de Turkse zon en tot overmaat van ramp moesten Burhan en Edris naar hun “tante in Marokko” ?? Hierdoor bleven er maar 3 vaste spelers uit de U16-1 over en moest de aanvulling vanuit de U16-2 (Karim en Davy) en U14-1 (Wessel) komen, zodat “slechts” 6 man afreisden richting ’s-Gravenzande. Ook trainercoach Ronald was afwezig als gevolg van een vrij-gezellig-feestje, waardoor Ramon zijn vrije dag kon inruilen voor zowel een rijbeurt alsook coachen.

In het eerste kwart startte de U16 rustig, het team met Jeroen, Karim, Wessel, Luc en Puck in het veld wisten elkaar goed te vinden en er werd goed rondgepast tot de vrije man vrij eenvoudig werd gevonden. Vooral Puck wist te profiteren van het feit dat veel Westlanders zich op “Big Man” Luc focusten; Puck kon vaak een eenvoudige layup scoren. BVL verdedigde prima, vooral Karim en Davy deden prima werk en dan te bedenken dat dit 2 spelers zijn, die pas 2 (!) maanden lid zijn van de vereniging ! Het was dan ook geen verrassing dat BVL met 12 – 17 deze periode won.

Het 2e kwart liet een zelfde beeld zien, BVL basketbalde geconcentreerd verder. Even leek Westland Stars terug te komen, maar nadat de verdediging tactisch werd aangepast, ging BVL vrolijk verder met scoren; Luc wist zich steeds beter los te maken van zijn directe tegenstanders (soms wel 3 man !) en scoorde veel in deze periode, hij nam het over van Puck, die “noodgedwongen” deze periode even moest gaan zitten op de bank. Dat het team prima in zijn vel zit, bewees Jeroen wel door voor de 2e keer dit seizoen een heuse 3punts buzzerbeater te scoren bij de rust: 22 – 32, wordt daar soms op getraind Ronald ?

Na rust werd het gaspedaal door de U16 verder ingedrukt en kwam de U16 pas echt goed op gang. 6 man uit Leiderdorp maakten het basketbal leven voor de 10 van Westland Stars best wel zwaar! U14-speler Wessel had ook nog genoeg energie aan boord en gooide alle schroom van zich af en liet met deze inzet zien gemakkelijk mee te kunnen komen met de U16 spelers ! Natuurlijk, Jeroen, Luc en Puck maakten de punten en controleerden de wedstrijd, maar dat konden ze alleen doen omdat Karim, Davy en Wessel in de verdediging heel veel ballen van de Westlanders afpakten en af en toe ook nog wisten te scoren. Via 35 – 55 wist BVL uiteindelijk te winnen van Westland Stars met 47 – 70 (en geen 73, de 3e 3punten buzzerbeater poging van Jeroen mislukte deze keer …)

Een groot compliment voor de U16 vandaag, coach Ramon en de supporters zagen vandaag een uitstekend geconcentreerd BVL in het veld, dat zijn energie goed over de periodes verdeelde, goed technisch verdedigde, slim speelde en ook nog heerlijke scores liet zien. Een extra compliment verdienden vandaag de invallers Karim, Davy en Wessel voor hun geweldige inzet, waardoor vandaag BVL heel eenvoudig van Westland Stars kon winnen: jongens bedankt !

Volgende week moeten we weer naar (ongetwijfeld) een tegenstander van formaat: Lokomotief. Coach Ronald gaat er dan vanuit dat we dan met meer man naar Rijswijk kunnen afreizen. Wint BVL deze wedstrijd dan is het Herfstkampioen, dat zou een hele mooie prestatie zijn …..

Standen 12 – 17, 10 – 15, 13 – 23 en 12 – 15
[b]Scores: Jeroen (26), Luc (23), Puck (15), Davy (4) en Wessel (2)/[b]