Zaterdag ging de JU14-1 een mooie uitdaging aan. De wedstrijd tegen de ongeslagen koploper van de competitie, Jumpers, en dan nog wel voor het eerst op het centre court (en dat was niet omdat Jordan te lui was om de zaal later om te bouwen voor zijn eigen wedstrijd ;-). De jongens waren er helemaal klaar voor, er werd goed ingelopen, dus dat beloofde wat.

De start was dan ook prima. En dan hebben we het over de eerste 3 minuten. Bij een stand van 7-4 kreeg Jumpers opeens de geest en liet zien dat ze goed en snel konden spelen. Een 6-0 run was het gevolg. We waren zwak in de verdediging en sprintten niet snel genoeg terug, waardoor Jumpers te veel kansen kreeg en die ook benutte. Een time-out zorgde ervoor dat we weer een stuk scherper werden en we eindigden het kwart goed met 15-12.

Het tweede kwart verliep niet helemaal zoals het moest. We speelden heel wisselvallig. Af en toe verdedigden we goed, maar een minuut later was het dan weer onvoldoende en scoorde Jumpers zomaar 7 punten op rij. We brachten niet voldoende energie op het veld in tegenstelling tot de tegenstander. Af en toe herpakten we onszelf weer even en zo eindigde we met slechts 1 punt achterstand bij rust.

In de kleedkamer: zij zijn veel gretiger, hun fastbreak is snel en onze transition veel te traag. We staan te veel naar elkaar te kijken bij balverlies i.p.v. snel terug te sprinten en het weer op te pakken.
Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. We kwamen goed uit de kleedkamer en speelden echt als team samen. Het werd stuivertje wisselen in de stand. Na 8 minuten in het 3e kwart stond het nog 42-36. Helaas eind 3e gelijk 44-44. Alles is nog mogelijk zou je zeggen.

Toen kwam de grote dip. Het leek alsof we moe waren (door het grote veld?), we sprintten niet, we schoten heel slecht vrije worpen (28%!) en we vergaten te basketballen. Dat laat Jumpers natuurlijk niet zomaar gebeuren en binnen de kortste keren stonden we 7 punten achter. We eindigen de wedstrijd uiteindelijk met 51-57.

Jammer en zeker niet nodig. We moeten constanter in de verdediging worden (helpside werkt alleen af en toe goed), de omschakeling van aanval naar verdediging moet veel sneller worden en ……… we moeten echt beter vrije worpen gaan schieten, 28% is te weinig. De komende weken gaan we daar hard aan werken.