Afgelopen zaterdag speelden de JU14 een uitwedstrijd tegen Woodpeckers in Houten. De voorbereiding was niet helemaal optimaal. We kwamen eigenlijk iets te laat aan, waardoor de jongens geen goede warming-up hebben kunnen lopen. De komende wedstrijden vertrekken een kwartiertje eerder!

De gebrekkige voorbereiding zagen we terug in het eerste kwart. Het team was niet scherp en dat werd gecompenseerd door te veel fouten in de eerste fase van de wedstrijd.
Daarbij overrompelde Woodpeckers ons met een full court press, waar we niet altijd even lekker uitkwamen. We passten te weinig en dribbelden te veel.
De scheidsrechter had er ook echt zin in en deelde in de derde minuut in het eerste kwart aan Bas al meteen een technische fout uit. De heren waren gewaarschuwd. Hicham eindigde het eerste kwart al met 3 fout. Ook het nemen van een time-out bracht geen verandering. We liepen steeds achter de feiten aan. Stand kwart 1 20-9!

Jordan gaf aan dat het kan gebeuren dat je als team ongeconcentreerd aan een wedstrijd begint, maar dat dat nu echt over moest zijn.
De start maar even vergeten en vol energie begonnen we aan het tweede kwart. We werden veel actiever in de defense en pakten daardoor steal na steal. Resultaat een 10-0 run! Dit was echt een kwart waarin we lieten zien hoe goed we kunnen basketballen. Riccardo gaf een aantal fantastische passes, Maki pakte een karrevracht aan rebounds, Hicham verdedigde ondanks zijn 3 fouten heel sterk, kleine Nabil pakte een charge, Tommie zorgde dat zijn man de bal niet kreeg en Thomas maakte een aantal mooie acties naar het bord. We gingen rusten met een stand van 29-31. Jammer dat we 10 minuten rust hadden, voor onze flow had het beter geweest de rust maar over te slaan.

We kwamen slecht uit de kleedkamer. Onze transition offense-defense was niet goed, waardoor we een aantal breaks om onze oren kregen. Dat was jammer, want onze verdediging bij een setplay van Woodpeckers stond eigenlijk prima. In de loop van dit kwart verdraaide Kasper zijn knie en viel uit. Heel vervelend, want hij speelde juist een hele sterke wedstrijd. Jaimy ging in dit kwart beter kijken en minder dribbelen, waardoor hij de vrije man veel beter vond. Maki liep tegen zijn 4e fout aan en Sam moest toen de grote man verdedigen. Dat deed hij heel goed en hij boxte deze jongen prima uit. Stand kwart 3 46-44. Nog altijd een spannende wedstrijd.

In het 4e kwart moest het dan gebeuren. We begonnen het kwart redelijk. Helaas had de scheidsrechter er nog steeds zin in en floot er flink op los, waardoor wij ernstig in foutenlast kwamen. We eindigden het kwart met 4 spelers met 5 fouten. Dan wordt het lastig. Ook omdat we na 7 minuten geen wissels meer hadden. We werden moe en daardoor verzwakte de transition weer en kon Woodpeckers verder uitlopen. We eindigen met 69-60.

Jammer en helemaal niet nodig maar wel een paar leerpuntjes. Het was niet helemaal onze dag, wat niet helemaal gek is na een week 3 oktober feesten en maar 1x trainen. Maar de open lay-ups moeten er natuurlijk gewoon in, vrije worpen moeten beter: 6 uit 21! Verder moet je als team je eigen spel kunnen blijven spelen, ondanks de beslissingen van een scheidsrechter. Daarnaast gaan we heel hard werken aan minder dribbelen en meer passen en aan de transition offense-defense. Dat moet veel sneller. De komende weken gaan we weer lekker hard werken. We hebben 2 weken geen wedstrijd, maar daarna spelen we thuis tegen Jumpers. Een lastige tegenstander, maar wij kunnen dit, zeker in onze eigen hal en dat op het centre court! Ik heb er zin in.