De laatste wedstrijden van J16-1 hebben een wisselende personele bezetting laten zien. Redenen zijn de herfstvakantie en een aantal blessures, waarbij de knieblessure van Abdul de zwaarste lijkt. Waar vorige week met 6 man aangetreden moest worden, stonden zaterdag tegen Lokomotief 2 al 7 spelers aan de start. De 8ste zou nog worden ingevlogen, nadat zijn arbeid bij een plaatselijke, niet geheel meewerkende supermarkt er voor die middag op zat.
Gelukkig zijn er altijd spelers uit andere teams, die toch al regelmatig meetrainen, makkelijk in te passen en zo lijken Karim en Wessel al bijna vaste krachten. Dit is wel van belang tegen de zwaarste opponent uit de competitie.

Leiderdorp had er zin in en schoot uit de startblokken. Vincent zette de eerste punten op het bord met een paar sterke drives en Loko had moeite om door de BVL verdediging heen te komen. 1-7 na een paar minuten. Nog meer moeite hadden de Rijswijkers, die toch ook over een aantal lange spelers beschikken, met het afstoppen van lange man Luc. En als er een schot werd gemist, stond Puck op de juiste plaats voor de rebound en alsnog een score. Ook verdedigend was Luc de rots in de branding en dat wist hij vrijwel de hele wedstrijd vol te houden.
De tweede periode begon bij de stand 10-15 en nu speelden de teams gelijk op, waarbij Lokomotief nog wel slim gebruik wist te maken van de plofborden in de van Zweedenzaal.
Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft sloot Jeroen bij het team aan. Dan zie je vaak dat een team even moet zoeken naar een nieuwe balans. Zo ook nu. Loko wist er goed gebruik van te maken en kwam voor het eerst op voorsprong 24-23. Puck en Jeroen wisten daarna nog te scoren, zodat er toch nog met een voorsprong gerust kon gaan worden. Wel had die groter kunnen zijn als ook de vrije worpen beter waren benut (4 op 19 over de hele wedstrijd).

In de tweede helft werd het verschil uitgebouwd naar 10 punten, waarna een rommelige fase volgde en de organisatie in de aanval te wensen overliet. Verdedigend kreeg BVL moeilijk vat op de nr 12 (M. Fransz), die 19 van zijn 22 punten in de tweede helft scoorde. Maar hij kreeg daarbij weinig steun van zijn teamgenoten. Wel kreeg hij tegengas van Karim, die het hem steeds moeilijker wist te maken.  In het vierde kwart was de organisatie beter en scoorde Burhan een aantal keer op rij met sterke acties. Ook wisselde Jeroen zijn scores af met assists op weg naar de eindstand van 55-69.

scores BVL: Vincent 10, Burhan 9, Jeroen 15, Wessel -, Edris 4, Puck 13, Luc 18, Karim -.

Nog meer fotos (met dank aan Jaap) op de facebook pagina van de activiteitencommissie (Basketbal Leiderdorp).