Vrijdagavond 20.30 uur Barendrecht, de wedstrijd tussen Binnenland en BVO MU20. In de voorbereiding van het seizoen hadden we al een keer tegen dit team een oefenwedstrijd gespeeld. Toen onze eerste wedstrijd als team. We verloren met bijna 50 punten. Iedereen was nieuwsgierig hoe we er nu voor stonden.
Tot 20 uur werd er nog volop getraind in de hal. Vervolgens werd de (koude) hal snel omgebouwd om de wedstrijd op het center court te kunnen spelen.

Met het gevoel van de laatste gewonnen bekerwedstrijd nog in ons hoofd startten we aan de wedstrijd. Helaas leverde dat in de praktijk niet helemaal het gewenste resultaat. We speelden veel te gehaast, niet voldoende als team en de agressie lag nog in een hoekje in de kleedkamer. Voeg daarbij dat we niet voldoende uitboxten en de ballen ook nog eens niet vielen, dan sta je na het eerste kwart gewoon met 18-4 achter.

Het 2e kwart startten we een stuk beter. Er werd veel beter verdedigd en goed ruim gespeeld, waardoor onze kansen vanzelf kwamen en de ballen er ook nog eens in vielen. Stand na 4 minuten 22-11. Vervolgens gooide Binnenland een zonepress in de strijd waar wij niet echt een zinnig antwoord op hadden. Keer op keer leverden we de bal in, werd er over mensen heen gepassed (niet dus), te veel getwijfeld of we hadden een 8 seconden overtreding. Binnenland schoot met scherp en kon zo uitlopen naar een ruststand van 48-16.

De rust bracht gelukkig ook in ons spel rust. In het derde kwart werd er veel beter gekeken, rust gehouden en meer gepassed. De zone werd af en toe goed uitgespeeld en afgemaakt met simpele ballen. De ballen gingen vallen en uiteindelijk winnen we dit kwart met 1 punt. Zo moet het dus.

Simpel lijkt het om dat dan ook even in het 4e kwart voort te zetten. Deels lukt dat wel. De zone werd goed uitgespeeld, veel lange passes die resulteerden in scores. Maar als dan aan de andere kant de helpside toch niet goed staat verlies je dit kwart toch met 8 punten. Eindstand 88-49.

Jammer, de tweede helft is een stuk beter en verliezen we met 7 punten. Zaak is beter te starten, met name verdedigend, de agressie en energie vanaf het eerste moment op het veld te brengen en te zorgen dat de helpside beter staat.
We gaan weer hard aan de bak deze week en op naar de volgende beproeving: aankomende zaterdag tegen Hoofddorp om 11 uur “thuis” in de Vijfmeihal deze keer.