Met 7 meiden vertrokken we naar Groningen voor onze derde wedstrijd. Jorrick had een wedstrijd met ZZ U16 en Petra Schreuder assisteerde deze wedstrijd. Vol goede moed zijn we gestart aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 was het de opdracht om zowel aanvallend en verdedigend de druk op de tegenstander hoog te houden. Dit lukte bij vlagen aardig vooral in de verdediging. De start was weliswaar voor de thuisploeg, maar onze meiden konden aardig bijblijven mede dankzij twee driepunters van Lidwien. Een goed begin van de wedstrijd. Stand eerste kwart van 16 – 12 voor Celeritas.

In het tweede kwart bleef MU20 zich vastbijten in de tegenstander en Celeritas kon niet echt uitlopen. Celeritas probeerde het met een press, maar deze werd regelmatig gebroken door MU20. Een spannende periode met wel over en weer veel balverlies. Kansen waren er over en weer, Celeritas was alleen gelukkiger in de afronding door hun aanval beter uit te spelen. De ruststand was 40 – 31. (periode 24 – 19)

In de rust wederom de press breaker uitgelegd. En verteld waar de focus op moest liggen. Het gevoel was goed, we stonden nu immers niet 20 maar 9 punten achter met de rust. Na de rust ging Celeritas fel van start met veel verdedigende druk vanuit een press. Ondanks de nodige aanwijzingen en time out lukte het op dat moment niet om de press goed te breken en kon Celeritas hun voorsprong uitbreiden. Lidwien kreeg ook nog eens haar vijfde fout in deze periode. MU20 was even de weg kwijt. Niks lukte deze periode. Celeritas wist het netje echter wel te vinden en dat resulteerde in een 65 – 41 achterstand. (periode 25 – 10)

Na even de neuzen weer dezelfde kant op gezet te hebben en laten zien wat de focus moest zijn, startte MU20 fel en Celeritas kwam al snel in foutenlast. De vechtlust was er weer en MU20 belandde regelmatig op de vrijeworplijn. Verdedigend ging het steeds beter en mede daardoor werd de achterstand kleiner. Ook aanvallend werd er met meer als een team gespeeld. De vermoeidheid door met 7 meiden (uiteindelijk het 4e kwart met 6) te spelen werd duidelijk zichtbaar. Veel ballen mis, zo ook de vele vrije worpen. Verdedigend vielen er gaten en MU20 kon aan het einde niet dichterbij Celeritas komen. Deze periode werd echter wel door MU20 gewonnen met als resultaat een eindstand van 78 – 62 (periode 13 – 21)

Ondanks het verlies toch een goed gevoel na deze wedstrijd. Er is nog veel om aan te werken, maar we zijn weer een stapje verder! Complimenten aan het team voor het samenspel in het veld en op de bank! Er werd hard gewerkt en de vechtlust was wederom aanwezig.

Ook wil ik hierbij de ouders bedanken voor hun support op de tribune bij trainingen en wedstrijden, maar ook de thuisblijvers die ervoor zorgen dat deze meiden in staat zijn om de vele uren arbeid te kunnen verrichten. We hopen dat de ziekenboeg snel weer leegstroomt, zodat we de volgende wedstrijden weer op volle sterkte er tegenaan kunnen.

Periode standen: 1e 16 – 12, 2e 24 – 19, 3e 25 – 10, 4e 13 – 21.
Scores MU20: Maddy Homan 20, Lidwien Arndt 12, Meike van Basten Batenburg 12, Danisha Kruiner 11, Lobke Schreuder 3, Moira van Leeuwen en Tessa Stoop 2, iedereen kwam tot scoren.

[i][b]Zaterdag 13 oktober 2012 speelt MU20 haar tweede thuiswedstrijd tegen Almonte om 15:45 uur in de Sporthal de Cuyl in Oegstgeest. Kom het team aanmoedigen![/i][/b]