Zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de JU14-1 in sporthal de Cuyl. Altijd weer bijzonder DE eerste thuiswedstrijd, zeker als je bedenkt dat de meeste jongens (Waaronder BVLer Sam van der Kooij) nog nooit een wedstrijd in De Cuyl hebben gespeeld. Even wennen dus.

De voorbereiding op de wedstrijd was goed te noemen. De jongens hebben afgelopen week weer hard gewerkt tijdens de training. Leuk om te vertellen is dat de spelers zelf gezamenlijk in de kleedkamer bespreken hoe ze de warming-up zullen doen en dat dan vervolgens ook zelfstandig keurig uitvoeren voor de start van de wedstrijd. De coach hoeft daar helemaal niets aan te doen. Complimenten hoor jongens, zo laat je zien dat je er helemaal voor wilt gaan als team.

Er werd dan ook uit de startblokken geschoten en als snel had JU14 een voorsprong van 15 punten. Dan wordt het altijd weer even lastig voor onze jongens, raken we de concentratie een beetje kwijt, worden we gemakzuchtig en aanvallend slordig. Er werd te weinig gepassed, te veel gedribbeld en te weinig gezocht naar de open man. Gevolg was dat Cobranova toch een beetje in het spoor kon blijven. Geen man over boord, ze kwamen niet dichterbij dan 10 punten. Tijd om even de neuzen weer een kant op te krijgen in een time out van de tegenstander. Dat werd goed opgepikt in het eind van het 2e kwart. We rustten met een voorsprong van 14 punten.

Na de rust werd er weer heel sterk begonnen. De voorsprong werd groter. Maar ook nu weten we de concentratie niet vast te houden en werden we weer slordiger. Nog maar eens in een time out er op gehamerd dat we het een hele wedstrijd moeten volhouden. Met resultaat. Aan het einde van het 4e kwart is de verdediging weer beter op orde, pakken we daardoor een aantal steals en spelen we de wedstrijd gecontroleerd uit. Eindstand 66-39.

Overall een mooie teamprestatie. We hebben lekker kunnen doorwisselen, zodat iedereen zijn speelminuten heeft kunnen maken. Nog even leuk te vermelden: Thomas heeft zijn eerste punten in de rayoncompetitie gemaakt.!
Aandachtspunten voor de komende week: vasthouden van de concentratie, we moeten het goede spel een hele wedstrijd vol kunnen houden. Beter kijken en passen i.p.v. dribbelen.

[img]/img/nieuws/BVO JU14-1[1].JPG[/img]