Op weg naar de Schelft blijft het je elke keer weer verbazen, de meest zinloze rotonde van Nederland. Maar dat was niet het enige verrassende van de dag. “Bij de tegenstander doen meisjes mee!”. Ja, dat klopt en dat gebeurt bij The Jump wel vaker. En ook de tegenstand was minder dan waarop we ons voorbereid hadden. Pas in de 32e (!) minuut wist de thuisploeg te scoren, doordat de concentratie in de verdediging verslapte bij de – voor deze gelegenheid in het wit gestoken – Leiderdorpers. Er was niet goed afgesproken wie nou precies wie moest verdedigen en daardoor werd een aantal keren achter elkaar een speler van The Jump vrij onder de ring gevonden voor een score.

[/img][img]/img/nieuws/R-IMG_3891.jpg[/img]

Tot die tijd hadden de BVLers veel goede en leuke dingen laten zien. Davy speelde zijn eerste wedstrijd en zijn zenuwen waren direct verdwenen nadat hij voor de eerste score had getekend. De andere debutant Karim kwam een aantal keren in een prima scoringspositie en waar het de eerste helft nog een beetje tegenzat, ging ook hij de ballen er in gooien in de tweede. Als gevolg van heel veel steals konden er heel veel fast breaks gelopen worden, die vaak met mooie passjes uitgespeeld konden worden.

[img]/img/nieuws/R-IMG_3905.jpg[/img]

Op welke positie, guard of forward of center, Burhan ook stond, hij wist de vrije man te vinden en ontpopte zich zo tot assist-koning. Daarbij had hij zeker concurrentie van Wessel, die ook vaak de vrije man wist te vinden. Die vrije man was dan weer vaak Abdul onder het bord, of Tom op de fast break.

[img]/img/nieuws/R-IMG_3944.jpg[/img]

Edris wist met zijn snelheid zelf het vaakst de vrije layup te creëren. De meest verbazingwekkende daarbij was die, waarbij zijn verdediger wel de goede positie had, maar besloot om zijn veter te gaan strikken. Toch maar even gekeken of er geen belchinezen op de tribune zaten. Toen ook nog de priouette layup van Davy er in ging, was het wel genoeg geweest met alle verrassingen. Een prima winst, waarmee de jongens de lat wel gelijk hoog hebben gelegd voor de rest van het seizoen, maar ook een hele leuke en sportieve wedstrijd. Via periodestanden 0-26, 0-43, 0-75 werd het uiteindelijk 10-103.

Scores: Wessel 8, Murdock 17, Abdul 26, Burhan 14, Edris 28, Davy 6 en Karim 4.