Het late tijdstip (21:00) en in Utrecht spelen zijn “nieuwe momenten”voor de [b]H0-1 [/b] dit seizoen. Ondanks een snelle “fast and furious” aankomst in sporthal Nieuwe Welgelegen bleek het fast, maar ook het furious niet aanwezig te zijn in het spel in het eerste kwart bij de H0-1. De H0-1 kijkt liever eerst de “Utrechtse” kat uit de boom. Cangeroes kon hierdoor eenvoudig in de buurt van BVL blijven omdat de H0-1 slordig zijn aanvallen opzette en ook lakoniek verdedigde. In de rebounds lieten onze lange jongens zich veel te makkelijk verrassen. Gelukkig loopt er altijd een rode draad door elk verhaal en zo ook in deze wedstrijd: Dennis. 40 (!) minuten lang wist hij het team te motiveren, te ondersteunen en op sleeptouw te nemen, zodat het team steeds beter in de wedstrijd kon komen. Aangevuld met enkele sterke individuele akties kon BVL het eerste kwart met 12-13 winnen.

Doordat coach Stephen wat meer ging roteren met zijn spelers in de 2 periode, ging het steeds beter lopen bij BVL . Er werd nu veel meer snelheid gemaakt door o.a. Mark, Marco en Pieter en werd er veel vaker de vrije man gevonden, met name Dylan en Tycho wisten hiervan te profiteren. Pechtvogel was vandaag Calvin. Na een ongelukkige botsing was zijn knie dermate gekwetst dat hij verdere deelname aan de wedstrijd moest staken ondanks verwoede pogingen van teamarts Jeanette om de knie weer aan de praat te krijgen (sterkte Cal !). Gelukkig nam de grootste Tomacho; Jimmy Chow Yang de taken van Calvin goed over. In deze periode wisten vooral Tycho, Marco, Pieter en Dennis hun kansen te verzilveren en BVL liet uit naar een 19 -28 tussenstand.

Na de rust was de Utrechtse kat uit de boom verjaagd en werd door BVL na op de A12 nu ook op het veld “fast and furious” gespeeld; een spelletje waar de H0-1 heel goed in kan zijn, veel snelle give-and-go passing waar soms geen dribble aan te pas kwam, heel mooi om te zien en prima geleid door die ene rooie …. draad in deze wedstrijd. Tycho, Dylan en Pieter konden zich hierdoor helemaal uitleven in het nemen van goede schoten en wisten “skyscrapers” Wessel, Jimmy, Mark en Marco gemiste schoten alsnog door de ring heen te swoosjen. Een 8-28 run in deze periode zorgde dat BVL met een comfortabele 27- 56 het 4e kwart in kon.

BVL veronderstelde er al te zijn en ging – onterecht – het gas weer terugnemen in de 4e periode. Cangeroes probeerde alsnog het gat te dichten en in het begin leek dat te lukken, maar gelukkig hervond BVL zich snel in deze periode en wist het de wedstrijd met 42- 76 te winnen. Als dank voor alweer de 2e overwinning voor coach Stephen, trakteerde hij het team na afloop op Antilliaanse kaasballetjes, niet te verwarren met de “beruchte bolletjes” uiteraard ! Het smaakte de mannen goed, want daarna werd met een voldaan gevoel de thuisreis veel rustiger afgelegd …..

[b]Scores : Tycho (14); Marco (4); Jimmy (3); Dennis (14); Wessel (2); Calvin (2); Dylan (4); Pieter (21) en Mark (12)[/b]