Nu al kan geconcludeerd worden dat de buitenlandse stage in Knokke, welke de U18 spelers begin september hebben afgewerkt, hun vruchten beginnen af te werpen; afgelopen zondag wist de U20 met minimale bezetting, maar met een uiterst fitte spelersgroep toch te winnen van Almere, die met 12 man aantraden in Leiderdorp.

Zonder sterspelers Raoul, Floor, Jimmy en Calvin moest coach Stephen Corion zijn tactische plannen behoorlijk aanpassen en stuurde hij een mix van U18 en U20 het veld in. Het was de eerste minuten te merken dat deze mix nog niet helemaal ingespeeld was, want Almere wist als eerste te scoren en het duurde tot de 5e minuut voordat Pieter zijn eerste score afdrukte, maar daarna liep het direct vlotjes. Met Dennis en Tycho als motors werd al gauw een hoger tempo gedraaid dan de tegenstander en ondersteund door uitstekend rebound en verdedigingswerk van Marco en Mark, werd de achterstand al gauw omgebogen tot een 13-8 voorsprong aan het einde van de eerste periode.

In de 2e periode kwam de U20 steeds beter in zijn spel, alhoewel de tegenstander prima bijbleef door een aantal rake 3punters te schieten. Gelukkig wisten Tycho en Pieter dit na te doen en doordat de U20 geconcentreerd bleef ballen, aangevuld met rare, maar rake “toverballen” van Dylan, stond het met de rust: 36 – 31.

Omdat Mark zonodig een sateetje van 125 jaar bij Appie moest happen bij Sportcity (waar is het verantwoordelijkheidsgevoel gebleven ?!), moest de U20 de 2e helft verder met 6 man. Het siert de U20 (en zijn coach) dat het dan niet overgaat op een zone verdediging, maar gewoon het man-to-man gevecht prefereert. Dit in tegenstelling tot de tegenstander die wel in een zone ging verdedigen. Of dit tactisch nu verstandig was, zal altijd de vraag blijven, maar het gevolg was wel dat de schutters van de U20 in de 3e periode “hot”waren en de zone van Almere aan gort schoot.

De U20 ging met een comfortabele 52 – 37 het 4e kwart in en ondanks dat er wat vermoeidheid (terecht !) in de ploeg sloop, bleef BVL geconcentreerd spelen, alleen in de laatste 2 minuten werd het spel slordiger van de Wolves brigade en kon Almere Pioneers BVL nog naderen tot 55 – 49. Dit was tevens de eindstand.

De eerste punten zijn binnen, de U20 oogt fris; vlotte aanvallen, goed genomen schoten, sterke verdediging en veel reboundkracht en dat voor een team dat voor een deel bestaat uit U18-spelers. Als de U20 de geconcentreerdheid kan blijven vasthouden dan gaan ze de komende tijd – en hopelijk nu wel volledig – nog genoeg partijen winnen !

[b]Scores: Dennis (16), Pieter (14),Dylan (10), Tycho (9), Mark (4) en Wessel (2) [/b]