Het afgelopen weekend begon op zondag in de Bloemerd voor veel BVL teams de thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen.

Het [b]bolwerk Dames U22[/b] mocht als eerste om 13:30 uit de startblokken vertrekken. Het werd al gauw duidelijk dat het team olv coaches Andrè Ruigrok en Ties Bosman nog op elkaar ingespeeld moet raken, goede aanvallen werden afgewisseld door (soms) een zwakke defense en dat werd meedogenloos afgestraft door de lange, slimmere Argonezen. Het bolwerk kwam vooral in de 2e helft sterk terug, maar moest uiteindelijk de overwinning overlaten aan Argon (38-47). Gezien het enthousiasme van Coach Andrè en de scherpe, korte analyses van de andere coach Ties zullen de dames de eerstvolgende wedstrijd zeker gaan winnen.

Om 15:15 kwam het nieuwe “flagship” van BVL in het veld. Het nieuwe [b]HS1-team[/b] olv de (pas) gepensioneerde, maar nog lang niet rustende, Ben Ponsioen en ass. coach Ali Jaberi, bestaat uit een mix van (zeer) ervaren oud LUSV-spelers en jonge ex-U22 BVL-ers. Net als het bolwerk bleek dat dit team nog in de gewenningsfase zit en dus hetzelfde euvel heeft: sterke momenten afwisselen met zwakke momenten, alleen het voordeel is dat HS1 nu spelers heeft, die in hun eentje de wedstrijd kunnen winnen, deze keer was dit Cees Aanhanen. Deze “rots in de branding” sleepte de eerste overwinning op Forwodians binnen: 68-59. Klasse ! Leuk en spannend senioren basketbal is weer helemaal terug in Leiderdorp, ga ze zeker eens bekijken !! Een 2e compliment verdient dit team voor het nemen van hun verantwoordelijkheid: alle jurytaken werden zonder problemen en op tijd uitgevoerd, dat hebben wij met nieuwelingen wel eens anders gezien ….

Op het andere veld waren onze iets jongere wolven van start gegaan: de [b]U14-1[/b]. Zij lieten weinig heel van Zoebas (U14-2) en denderde als een trein over deze tegenstander. De U14-1 zal zeker hoge ogen gaan gooien, mits de verdediging wat aangescherpt gaat worden en het samenspel zich nog meer verbetert. Wat in ieder geval wel te zien was dat iedereen er hard voor werkt en dat was in de eindstand af te lezen: 63-27 winst.

Ook de mix van U18 en U20 ging als [b]U20[/b] van start tegen Almere Pioniers om 17:15. Terwijl Almere met 12 spelers aantrad kon onze U20 slechts 7 (en na rust zelfs 6 ) man op de wedstrijdvloer brengen en er werd dan ook gevreesd voor een nederlaag. Maar de U20 toonde passie en inzet en was op alle fronten de tegenstander de baas, alleen in het laatste kwart moest de U20 wat toegeven, maar won toch met een mooie 55 – 49 eindstand.

De uitsmijter was deze dag weggelegd voor onze [b]U16[/b]. Dit team heeft een metamorfose ondergaan, Mede door inbreng van coach Ronald en de van ZZ teruggekeerde Jeroen van Winkel, laat het nu “goed en gedreven” basketbalspel zien. Dat spel moest gespeeld worden tegen een altijd lastige tegenstander: Lokomotief, waarin ook een oud BVL’er (Brian Hogervorst) meespeelt. In de eerste minuten had de U16 nog weinig vat op de behendige technische spelers uit Rijswijk, maar na wat tactische omzettingen door de coach, drukte BVL zijn stempel op de wedstrijd en wonnen zij – boven alle verwachtingen – eenvoudig van Lokomotief: 66 – 39.

Conclusie: Prima start van de BVL-teams in de Bloemerd deze zondag, dit smaakt naar meer ! Het basketbal seizoen is nu echt begonnen !